До якого моменту діятиме ембарго на ввезення зерна з України — відповідь прем'єра Польщі
Категорія
Економіка
Дата публікації

До якого моменту діятиме ембарго на ввезення зерна з України — відповідь прем'єра Польщі

До якого моменту діятиме ембарго на ввезення зерна з України — відповідь прем'єра Польщі
Джерело:  online.ua

Ембарго на ввезення українського збіжжя до Польщі діятиме доти, доки Варшава не опрацює відповідну модель співпраці з Києвом у цій сфері.

Джерело: Укрінформ

До якого моменту діятиме ембарго на ввезення зерна з України

Як я сказав декілька днів тому: або Єврокомісія продовжить заборону на ввезення, продовжить ембарго, або ми самі запровадимо ембарго на наступні місяці, квартали до часу опрацювання моделі співпраці з нашим східним, українським сусідом”, - заявив чільник польського уряду Матеуш Моравецький.

У травні 2023 року Єврокомісія заборонила імпорт пшениці, кукурудзи, ріпаку та соняшнику з України до Болгарії, Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії за наполяганням цих країн. 5 червня дію заборони було продовжено до 15 вересня 2023 року.

Що відомо про конфлікт між Польщею та Україною

Уже 15 вересня закінчується термін заборони ЄС на імпорт пшениці, кукурудзи, насіння соняшнику та ріпаку до п’яти сусідніх з Україною країн.

Офіційна Варшава вимагає продовження цієї заборони, а якщо цього не станеться, то погрожує ввести одностороннє ембарго.

Як заявляє українська влада, одностороннє продовження заборони порушить правила спільного ринку та Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Окрім того, нещодавно прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що незалежно від рішення Євросоюзу щодо українського агроімпорту, влада країни не дозволить "затопити себе українським збіжжям".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?