Документалку Сенцова про війну покажуть на європейському фестивалі
Категорія
Культура
Дата публікації

Документалку Сенцова про війну покажуть на європейському фестивалі

Олег Сенцов
Джерело:  online.ua

На Міжнародному кінофестивалі у Чехії “Карлові Вари” покажуть документальний фільм українського режисера Олега Сенцова. В основі стрічки випадково знятий бій.

Головні тези:

  • На фестивалі у Карлових Варах буде показаний документальний фільм «Реал» Олега Сенцова у рамках програми «Спеціальні покази».
  • Документальна стрічка «Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів» розкриває історії іноземних легіонерів, які воюють у складі ЗСУ проти армії РФ, включаючи трагічні долі бійців, які загинули на полі бою.
  • Цікавитеся мотивацією бійців та їх почуттями? Фільм «Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів» проливає світло на ці аспекти.
  • Прем'єра документального фільму Олега Сенцова та стрічки про Інтернаціональний легіон вразить глядачів своїми реалістичними подробицями російсько–української війни.

Фільм “Реал” покажуть у межах програми “Спеціальні покази”

В основі фільму “Реал” — випадково знятий на тактичну камеру один з боїв, в якому Олег Сенцов взяв участь, коли його БТР був уражений ворогом.

Тоді Олег укрився в найближчий траншеї та за допомогою радіозв’язку намагався організувати евакуацію частини свого підрозділу, який був під обстрілом, майже без боєприпасів, на позиції під кодовою назвою “Реал”.

Фестиваль пройде з 28 червня по 6 липня.

Зазначимо, восени минулого року режисер Олег Сенцов розповів  про свою мотивацію воювати та бойовий досвід під Авдіївкою:

Я і раніше не дуже любив Путіна, розумів, що це всесвітнє зло. Але після того, що він зробив та продовжує робити з Україною, для мене ця війна стала особистою.

Документальна стрічка про Інтернаціональний легіон

Документальний проєкт "Інтернаціональний Легіон. Воля без кордонів" продакшену online.ua було створено у 2023 році за сприяння ГУР МО України.

Стрічка розповідає про іноземців, які воюють у складі Збройних сил України проти армії РФ ще від початку повномасштабного вторгнення Росії.

Іноземні легіонери дають відсіч московській армії разом з військовослужбовцями ЗСУ. Хто ці гідні люди? Яка їхня мотивація? Як вони воюють і що відчувають? Про все це у фільмі «Інтернаціональний легіон. Воля без кордонів».

Герої стрічки боєць Ерік Варгас та командир взводу Міхал загинули на полі бою, воюючи у складі Інтернаціонального легіону Збройних сил України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?