Допомога США для України. Віцеканцлер Німеччини озвучив свій прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Допомога США для України. Віцеканцлер Німеччини озвучив свій прогноз

Роберт Габек
Джерело:  Tagesschau

На переконання міністра економіки і віцеканцлера Німеччини Роберта Габека, у Конгресі США врешті-решт розблокують багатомільярдну допомогу для України.

Габек вважає, що допомога США для України не припиниться

З коментарем з цього приводу німецький міністр виступив під час візиту до США.

Моє враження таке, що кошти будуть виділені, але це займе деякий час, і я сподіваюся, що це не буде занадто довго.

Роберт Габек

Роберт Габек

Міністр економіки і віцеканцлера Німеччини

Що важливо розуміти, Габек перебував у США з триденним візитом.

За словами журналістів, під час поїздки він зустрівся з кількома американськими міністрами, радником президента США Байдена з питань нацбезпеки Джейком Салліваном та генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррішем.

На якому етапі знаходиться ухвалення допомога США для України

Згідно з даними журналістів, у Конгресі США уже незабаром може розпочатися збір підписів за те, щоб поставити законопроєкт про допомогу Україні та іншим партнерам на голосування в Палаті представників в обхід спікера Майка Джонсона.

Що важливо розуміти, нещодавно Джонсон зірвав двопартійний пакет підтримки України, запропонований Сенатом.

Попри це, він все-таки залишив шанс для нового двопартійного пакета зовнішньої допомоги, де Маккол взяв на себе провідну роль у спробах доопрацювати пропозицію про новий проєкт та досягти консенсусу серед однопартійців, щоб ухвалити пакет до кінця березня або у квітні.

Американський лідер Джо Байден неодноразово закликав владу США зробити все можливе, аби Україна отримала необхідну допомогу для розгрому армії РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?