США планують збільшити дипломатичний корпус в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

США планують збільшити дипломатичний корпус в Україні

Бріджит Брінк
Джерело:  Foreign Policy

Держдеп США планує відправити у посольство в Україні ще близько 30-40 співробітників та послабити обмеження на їхнє пересування українською територією.

США готується збільшити дипломатичну присутність в Україні

За інформацією видання, більше року Конгрес США вимагав від адміністрації президента Джо Байдена збільшити дипломатичну присутність в Україні.

Конгресмени вбачають великий обсяг роботи в Україні, серед іншого, нагляд за американською допомогою та організація візитів офіційних осіб.

До того ж, американські дипломати, присутні в Україні, наразі можуть вільно пересуватись лише Києвом, а для виїзду за його межі повинні отримувати згоду Ради з національної безпеки Білого дому.

Що відомо про необхідність поповнення дипломатичного корпусу США в Україні

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну у посольстві США в Києві працювали близько 800 людей, більшість – місцеві працівники.

Нині персонал посольства налічує від 100 до 200 дипломатів і військовослужбовців США.

І представники посольства, й законодавці скаржились Білому дому на те, що в них не вистачає ресурсів і можливостей для необхідної роботи, включно з допомогою Україні.

Зокрема, обмеження на пересування не дозволяють фахівцям-підрядникам посольства США виїжджати на лінію фронту, щоб допомогти відремонтувати американську техніку (українські фахівці в деяких випадках не можуть цього робити через ризик порушення права інтелектуальної власності).

Коли саме набудуть чинності рішення Білого дому, Foreign Policy не уточнює. Про збільшення персоналу посольства в Києві законодавці дізнались у лютому.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?