Допомога Україні. Франція виготовлятиме близько 5 тис артснарядів на місяць
Категорія
Світ
Дата публікації

Допомога Україні. Франція виготовлятиме близько 5 тис артснарядів на місяць

Снаряд
Джерело:  Le Monde

На початку війни в Україні Франція виробляла тисячу боєприпасів на місяць, а потім збільшила їх до 2 тис у 2023 році. Тепер французи обіцяють випускати ще більше.

Франція масштабує виробництво артснарядів калібром 155 мм

Франція має збільшити виробництво артилерійських боєприпасів і вийти на показники в 4-5 тис штук на місяць.

Про це заявив міністр Збройних сил Франції Себастьян Лекорню, повідомляє Le Monde.

Я дуже сподіваюся, що ми зможемо виробляти від 4 тис до 5 тис 155-мм снарядів на місяць.

Себастьян Лекорню

Себастьян Лекорню

Міністр Збройних сил Франції

Лекорню нагадав, що на початку війни в Україні Франція виробляла тисячу боєприпасів на місяць, а потім збільшила їх до 2000 у 2023 році.

Він додав, що в лютому Франція вийшла на рівень виробництва 3 тис снарядів на місяць, хоча показник все одно низький. Також Лекорню сказав, що проблеми є з порохом і виробничими лініями.

За словами міністра, оборонна компанія Nexter робить усе можливе, щоб інвестувати у виробництво і відкрити додаткову лінію.

Паризька конференція з військової допомоги Україні

26 лютого в Єлисейському палаці в Парижі відбулася робоча зустріч близько 20 європейських лідерів. Учасники конференції обговорили способи протистояння Росії та можливі шляхи допомоги Україні у протистоянні агресору, у контексті загострення ситуації на фронті за останні тижні.

За підсумками конференції, президент Франції Емманюель Макрон розкритикував обіцянку ЄС передати мільйон снарядів Україні, яку не змогли вчасно виконати — на 1 березня 2024 року у країн ЄС набереться лише 600 тис боєприпасів.

Президент України Володимир Зеленський висловив жаль з приводу того, що ЄС поставив Києву лише 30% обіцяних снарядів до березня 2024 року.

Глава європейської дипломатії Жозеп Боррель зазначив, що Україна отримає понад 1 млн артилерійських снарядів від країн ЄС до кінця поточного року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?