Дрон атакував будівлю окупаційної адміністрації у Каховці — відео
Категорія
Події
Дата публікації

Дрон атакував будівлю окупаційної адміністрації у Каховці — відео

Атака дронів

10 червня у захопленій Каховці на лівобережжі Херсонщини дрон атакував будівлю окупаційної міської адміністрації

Головні тези:

  • Пошкодження будівлі від атаки дронів у Каховці демонструють ефективність використання українських БПЛА у зоні конфлікту на сході України.
  • Атака українського дрону поблизу Таганрога засвідчує зростаючі можливості України у використанні засобів далекобійного ураження.
  • Ця подія є першим випадком атаки українських дронів по російських цілях у районі Азовського моря з початку війни з Росією.
  • Експерти наголошують на складності такого влучання дронів у прифронтовій зоні та враховують параметри розміру цілей, які були влучені.

Дрон пошкодив будівлю окупаційної адміністрації у Каховці

У результаті удару приміщення, яке використовували окупанти, пошкоджено, однак втрат серед загарбників, попередньо, немає. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

У своєму Telegram-каналі він також опублікував фото і відео наслідків прильоту.

Судячи з оприлюднених кадрів, у будівлі пошкоджені вікна, знищене покриття стін, внутрішніх та зовнішніх конструкцій.

В окупаційну адміністрацію в Каховці завітав український дрон. Спитати, що там з хлібалом, мабуть. На жаль, кажуть, бригада Кобзону без поповнення, – написав радник мера.

Аналітики розкрили історичне значення атаки БпЛА по кораблях РФ поблизу Таганрога

РосЗМІ поширили інформацію про влучання українських дронів по буксиру “Інженер Смирнов" та баржі "Секция-179" в районі російського порта “Таганрог”.

Зазначається, що це перший від початку розв’язаної Росією злочинної війни випадок атаки українських дронів по російських цілях в акваторії Азовського моря.

Ця атака також демонструє зростаючі можливості України із використання засобів далекобійного ураження.

Почнімо хоча би із того, що для такого влучання в районі російського Таганрога безпілотникам ЗСУ потрібно було обійти дуже щільну систему ППО російських окупантів у прифронтовій зоні, і це таки вдалось. Окремо цікавим є параметр розміру цілей, по яким відбулось заявлені влучання в цій атаці, — пояснюють аналітики.

За інформацією експертів, буксир "Инженер Смирнов" належить до проєкту 81200 та має довжину і ширину корпусу в 31,4 метри та 10,2 метри відповідно, баржа "Секция-179" — до проєкту P-156, де довжина та ширина корпусу складає 114,5 метрів та 14,07 метрів відповідно.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?