Дрон ГУР атакував нафтопереробний завод у Санкт-Петербурзі — відео
Категорія
Події
Дата публікації

Дрон ГУР атакував нафтопереробний завод у Санкт-Петербурзі — відео

Атака
Джерело:  Суспільне

Цієї ночі український дрон впав на території Невського нафтопереробного заводу у російському Санкт-Петербурзі. За цією операцією стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.

Що відомо про атаку заводу у Санкт-Петербурзі

Про падіння дрона на території нафтопереробного заводу "Невский мазут" в Санкт-Петербурзі повідомили російські телеграм-канали.

Як стало відомо, росіяни намагались збити український безпілотник з комплексу С-400, однак дрон все одно упав на території НПЗ “Невський мазут”.

Показовим є саме те, що для враження наших дронів вони використали саме С-400. Дуже цікаво, як працює це російське ППО, оскільки після нібито збиття дрона він все одно впав на територію нашої цілі, — пояснило джерело.

За попередньою інформацією за операцією стоїть ГУР МО.

Що відомо про інші атаки дронів по РФ

У Міністерстві оборони Росії заявили про масовану атаку дронів 30 січня.

У російському оборонному відомстві заявили, що нібито було збито 21 дрон, зокрема 11 над Кримом, 5 — над Білгородською областю, 3 — над Брянською, по одному — над Калузькою та Тульською областями.

Губернатор Калузької області Владислав Шапша повідомив, що уламок безпілотника впав на дах нежитлової споруди на околиці Калуги.

Раніше 21 січня в районі нафтового терміналу Морського торговельного порту в селищі Усть-Луга Ленінградської області стався вибух. Жителі найближчих міст, розташованих неподалік порту, повідомляли про звуки безпілотників, що пролітають, почалася пожежа.

З підприємства довелося евакуювати близько 150 осіб. Пізніше з'ясувалося, що цю спецоперацію провела СБУ.

Також пізно ввечері 20 січня пролунали вибухи в російській Тулі. Росіяни заявили, що там нібито був збитий безпілотник. Проте у мережі опублікували відео, де видно "приліт".

Згодом стало відомо, що це була планова робота Головного управління розвідки Міноборони України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?