Дрони атакували авіаремонтний завод у Смоленській області РФ
Категорія
Події
Дата публікації

Дрони атакували авіаремонтний завод у Смоленській області РФ

Вибух
Джерело:  online.ua

У Смоленській області РФ дрони атакували авіаремонтний завод. Підприємство займається виробництвом та ремонтом озброєння, авіаційної та військової техніки.

Що відомо про атаку дронів у Смоленській області РФ

За даними джерел, за атакою стоїть Головне управління розвідки Міноборони України.

Як повідомили в Міноборони РФ, перша атака була близько опівночі. Тобі над областю збили один безпілотник. Згодом у відомстві додали, що близько о пів на другу ночі за місцевим часом над територією Смоленщини збили ще три дрона.

Черговими засобами ППО три безпілотні літальні апарати знищено над територією Смоленської області, — йдеться у повідомлені, звинувачуючи в атаці Україну.

У Смоленській області знаходиться авіаційний завод. У жовтні 2023 року його атакували дрони, це також була операція ГУР Міноборони. В ГУР заявляли про удар по Смоленському авіаційному заводу, внаслідок якого був порушений процес з виробництва ракет Х-59 різних модифікацій.

З відкритих джерел відомо, що на Смоленському авіаційному заводі виробляються ракети Х-59 різних модифікацій класу "повітря-поверхня". Цими ракетами росіяни часто обстрілюють Україну.

Вибухи в Ленінградській області

Водночас у ніч на 21 січня у порту Усть-Луга Ленінградської області загорівся термінал російської газової компанії "Новатек".

Евакуювали весь персонал порту. Губернатор регіону Дрозденко заявив, що у Кінгісеппському районі ввели режим підвищеної готовності, а голова району веде засідання оперативного штабу.

Він не уточнив причини пожежі у порту.

Зазначимо, що "Новатек" є найбільшим незалежним виробником природного газу в Росії.

Цієї ночі також був атакований завод "Щегловський вал" у Тулі. Там виробляють зенітно-ракетні комплекси "Панцир-С" і "Панцир-С1".

За даними джерел, це була планова робота Головного управління розвідки Міноборони України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?