Дрони для ЗСУ. В Чехії вироблятимуть БпЛа Leleka-LR та "Булава"
Категорія
Світ
Дата публікації

Дрони для ЗСУ. В Чехії вироблятимуть БпЛа Leleka-LR та "Булава"

Дрон Булава
Джерело:  E15

Чесько-українська компанія UAC запустила на території Чехії виробництво розвідувальних та ударних безпілотників для української армії. 

Головні тези:

  • Чесько-українська компанія UAC запустила виробництво дронів Leleka-LR та БпЛа Булава для української армії.
  • Дрон “Булава” озброєний кумулятивним та осколково-розривним зарядами, може працювати до 50 хвилин та розвивати швидкість до 100 км/год.
  • Ударний дрон Leleka-LR може летіти на 90 км у тил противника, триматися в повітрі до 4 годин і досягати швидкості 32 м/с.
  • Українська компанія DEVIRO виготовляє безпілотні літальні апарати з 2014 року, а тепер здійснює виробництво дронів в Чехії разом із UAC.

У Чехії вироблятимуть дрони для ЗСУ

Виробництво знаходиться поблизу міста Колін. Саме там будуть виробляти розвідувальні дрони Leleka-LR та ударні "Булава". Щороку планується випускати сотні таких безпілотників.

У листопаді ми почали пробну експлуатацію, у квітні — серійне виробництво. Це буквально військове виробництво, наш ексклюзивний замовник — українська армія, — заявив виконавчий директор компанії UAC Павло Булант.

Починається з найскладнішої, тобто точної електроніки. Збірка материнських плат і цілих електронних блоків повністю здійснюється під керівництвом технологічного обладнання та професійних працівників. Так само збирають оптичні контейнери для спостереження за полем бою та ведення вогню артилерії чи керованих ракет.

В інших операціях є 3D-принтери, верстати з комп’ютерним керуванням і виробництво фюзеляжів і крил літаків із форм. Окремі кроки слідують один за одним.

Ми практично повністю самоокупні, маємо мінімум субпідрядників. Ми купуємо у них, наприклад, електродвигуни та двигуни внутрішнього згоряння для керування безпілотниками, – додає Булант.

UAC — це філія приватної української компанії DEVIRO, яка виробляє безпілотні літальні апарати з 2014 року.

Зараз на виробництві у Чехії працює 80 осіб, більша частина з них — українці. Лише п'ята частина співробітників — громадяни Чехії.

Українські дрони "Булава" і Leleka-LR: що відомо

Ударний дрон "Булава" може бути озброєний кумулятивним зарядом, що пробиває броню товщиною до 400 міліметрів, або осколково-розривним зарядом для руйнування окопів або командних пунктів.

За словами розробників, "Булава" злітає з катапульти та може перебувати в повітрі до 50 хвилин, розганяючись до 100 км/год.

Безпілотний комплекс Leleka-LR був представлений ще в листопаді минулого року. За даними UAC, БПЛА пройшов бойові випробування в Україні, може залетіти на 90 км у тил противника, перебувати в повітрі до 4 год і розганятися до 32 м/с.

Дрон також оснащений системами захисту від придушення, зокрема, CRP-антенами (Controlled Reception Pattern Antennas).

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?