Дрони ГУР уразили патрульний корабель РФ "Сергій Котов" — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Дрони ГУР уразили патрульний корабель РФ "Сергій Котов" — відео

корабель РФ "Сергій Котов"
Джерело:  online.ua

Уночі 5 березня морські безпілотники ГУР МОУ уразили російський патрульний корабель проєкту 22160 "Сергій Котов". За попередніми даними, він знищений.

Атака ГУР на корабель РФ "Сергій Котов". Що відомо

Про атаку пишуть українські ЗМІ з посиланням на свої джерела в ГУР, а також російські телеграм-канали.

Як повідомляють Z-пабліки, військовий катер "Сергій Котов", ймовірно, стало ціллю нічної атаки морських безпілотників. За інформацією деяких пропагандистів, судно пішло на дно.

Так і сталося: БЕКами (безекіпажними катерами — ред) атакували патрульний корабель проєкту 22160 "Сергій Котов". Поки що уточнюю долю екіпажу, але судно все, — пише російський канал "Два майора".

Згодом російські воєнкори почали стверджувати, що увесь екіпаж корабля вижив, однак є поранені.

Ані ГУР, ані представники української влади цю атаку поки не коментували на офіційному рівні.

Атака на Крим 5 березня

Окрім того, російські пропагандисти повідомляють, що вночі тимчасово окупований Крим зазнав атаки ракет і безпілотників.

Російський оператор пасажирських поїздів до тимчасово окупованого Криму повідомив про зупинку потягів у районі Кримського мосту через перекритий рух.

Міст стоїть уже понад 8 годин.

В окремих російських телеграм-каналах стверджують, що Керченський міст також намагалися атакувати.

Фото: скриншот

Що відомо про корабель РФ “Сергій Котов”

“Сергій Котов” – третій серійний (четвертий за рахунком) патрульний корабель (корвет) проєкту 22160. Він є частиною Чорноморського флоту РФ.

Його вартість оцінювалася у 6 млрд рублів.

Уперше його спустили на воду на верфі "Затока" у січні 2021 року. Його названо на честь учасника Великої Вітчизняної війни – Героя Радянського Союзу контр-адмірала Сергія Миколайовича Котова.

Також вказаний корабель був носієм ракет “Калібрів”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?