Дрони СБУ атакували три російських НПЗ, аеродром та авіабазу
Категорія
Події
Дата публікації

Дрони СБУ атакували три російських НПЗ, аеродром та авіабазу

пожежа
Джерело:  online.ua

СБУ дронами атакувала одразу три нафтопереробних заводи – в Рязані, у Кстово та Кірішах, а також авіабазу і військовий аеродром у Воронежській області.

СБУ розповіла деталі атаки по території РФ 13 березня

Як повідомили джерела, атаки на нафтопереробні заводи — це продовження низки спецоперацій по ворожим НПЗ, які раніше розпочала Служба безпеки.

Ми системно реалізуємо детально прораховану стратегію по зменшенню економічного потенціалу РФ. Наше завдання — позбавити ворога ресурсів і зменшити потік нафтових грошей та палива, які РФ направляє безпосередньо на війну, на вбивства наших громадян, — наголосило джерело.

Джерела відзначають, що атаковані сьогодні НПЗ входять у топ-5 найбільших заводів у РФ.

Також СБУ разом з іншими представниками Сил оборони атакували дронами авіабазу військово-повітряних сил РФ у Бутурлінівці та військовий аеродром у Воронежі.

Атака безпілотників в Росії 12 березня

У ніч на 12 березня сім російських регіонів: Бєлгород, Курськ, Воронеж, Орел, Московська, Тульська і Нижньогородська області — повідомили про атаку безпілотників.

У місті Кстово Нижньогородської області дрон влучив у нафтобазу Лукойл, там здійнялася пожежа. На підприємстві повідомили, що робота технологічної установки з переробки нафти зупинена через інцидент.

Атакований нафтопереробний завод під Нижнім Новгородом у 800 км від України за рік проробляв 15 млн тонн нафти.

В Орлі внаслідок атаки почалася пожежа на нафтобазі, там відбувся витік нафтопродуктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?