Дрони Sea Baby здатні нищити кораблі РФ по всій акваторії Чорного моря — СБУ
Категорія
Україна
Дата публікації

Дрони Sea Baby здатні нищити кораблі РФ по всій акваторії Чорного моря — СБУ

Sea Baby

Морські дрони Sea Baby можуть переносити вибухівку вагою понад 1000 кг на відстань понад 1000 км — фактично станом на цей момент вони можуть вразити кораблі росіян у будь-якій точці Чорного моря.

Морські дрони Sea Baby пройшли значну модернізацію

Про це в ефірі телемарафону “Єдині новини” сказав речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

Якщо ми говоримо конкретно про розробку дронів “Sea Baby”, які минулого року вразили Кримський міст, то вони станом на сьогодні мають зовсім інші характеристики, вони набагато більш потужні. Наприклад, якщо рік тому наш дрон міг перенести близько 800 кг вибухівки на відстань десь 800 км, то сьогодні це уже понад 1000 кг і понад 1 тисяча км. Тобто, сьогодні СБУ уже може вразити ворожі кораблі фактично у будь-якій точці Чорного моря.

Артем Дехтяренко

Артем Дехтяренко

Речник СБУ

Дехтяренко зауважив, що ці дрони є не просто безпілотниками-камікадзе, це - багатоцільові платформи, які можуть виконувати різні завдання.

Деякі дрони СБУ оснастила системами залпового вогню “Град”, деякі інші дрони можуть здійснювати дистанційне мінування. Мало того, окрім дронів “Sea Baby”, СБУ застосовує ще один вид морських дронів, він називається “Мамай”, і він теж довів свою ефективність (як-от у випадку з “Оленегорським горняком" — ред.).

Малюк розкрив деталі використання Sea Baby з РСЗВ "Град"

За словами керівника СБУ Василя Малюка, вперше дрон Sea Baby, оснащений реактивними системами залпового вогню «Град», був використаний у грудні 2023 року.

Використання надводних морських бойових дронів — це нова віха в історії морських битв. Але ми пішли набагато далі, і сьогодні успішно адаптуємо різні види озброєння до наших безпілотників. Не будемо розкривати усі деталі, аби не давати ворогу можливості підготуватися. Головне, що ми впроваджуємо кращі військово-технологічні рішення, щодня експериментуємо і вдосконалюємося.

Адже Sea Baby — це багатоцільові платформи, на які спецслужба ставить додаткове озброєння для виконання різних завдань. Серед іншого дрон ефективно виконує дистанційне мінування. І, за словами Голови СБУ, таким чином було вражено вже 4 ворожі кораблі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?