СБУ встановила "Гради" на морські дрони Sea Baby — фото
Категорія
Україна
Дата публікації

СБУ встановила "Гради" на морські дрони Sea Baby — фото

Sea Baby

Як вдалося дізнатися українським журналістам від своїх інсайдерів у СБУ, Морські дрони "Sea Baby" оснастили системами "Град". Перші випробовування після модернізації уже відбулися.

Sea Baby продовжують постійно удосконалювати

Як зазначає одне з анонімних джерел у спецслужбі, "Sea Baby" — це не просто дрон, а багатофункціональна платформа, яка постійно вдосконалюється.

І сьогодні ми можемо підтвердити, що вони оснащені реактивною системою залпового вогню і це технологічне рішення вже показує потужні результати. Тож ворога чекають нові сюрпризи. Працюємо, як завжди ефективно, — додав інсайдер.

Фото: pravda.com.ua

Окрім того, вказано, що в ніч на 20 травня дрони СБУ "Sea Baby" спільно з морськими силами ефективно відпрацювали з моря по позиціях росіян на Кінбурнській косі.

Фото: pravda.com.ua

Журналісти отримали у своє розпорядження фото зимових випробувань "Sea Baby" та безпосередньо з виробництва дронів.

Фото: pravda.com.ua

Що важливо знати про Sea Baby

Надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — це безпосередня розробка Служби безпеки України.

Саме вони змогли знищити російські фрегати "Адмирал Макаров" та "Адмирал Эссен", а також мінний тральщик "Иван Голубец" і патрульний корабель "Ладный", ракетоносії "Самум" та "Буян", корабель "Павел Державин" та великий військовий буксир "Профессор Николай Муру", розвідувально-гідрографічний корабель "Владимир Козицкий".

Ба більше, Sea Baby були використані для підриву Кримського мосту.

Це український дрон може нести 850 кілограмів вибухівки, розганятись до 90 км/год та долати відстань 1000 кілометрів.

Одна з головних особливостей — його корпус виготовлений з матеріалу, який не помічають радари.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?