Друга система Patriot. Шольц пообіцяв ще більше допомоги для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Друга система Patriot. Шольц пообіцяв ще більше допомоги для України

Патріот
Джерело:  DPA

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що ще до кінця 2023 року в Україні буде розгорнуто другу систему протиповітряної оборони Patriot, яку Німеччина надасть нашій країні.

Друга система ППО Patriot від ФРН

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що ще цього року в Україні буде розгорнута друга система Patriot, яку його країна передала Києву.

Про це Шольц заявив 13 грудня в Бундестазі, повідомляє агентство DPA/AFX

Військова допомога Україні є вкрай необхідною. Тому що Росія зараз повністю поставила свою економіку на службу цій війні. Російське виробництво зброї працює на повну потужність.

Шольц зауважив, що здатність України захищатися від "роїв" російських безпілотників і ракет покращилася та додав, що ще цього року в Україні буде розгорнута друга система протиповітряної оборони Patriot, надана Німеччиною.

Також, за його словами, буде надано бронетехніку, боєприпаси та зимовий захисний одяг для українських збройних сил, а також електрогенератори для подолання дефіциту електроенергії.

Німеччина наступного року планує передати Україні 200 тис снарядів

Німеччина наступного року зможе поставити майже 200 000 артилерійських снарядів. Я думаю, це значна частина від запланованого мільйона, – заявив генеральний інспектор збройних сил Німеччини Карстен Бройєр.

При цьому Бройер додав, що наразі німецька промисловість нарощує виробництво.

Німеччина стала однією з країн, які допомагають Україні, надаючи військову, політичну та фінансову підтримку. Берлін надав кілька видів артилерії, танки Leopard старішої і нової модифікації, системи ППО IRIS-T і Patriot, боєприпаси, автомобілі, дрони та інші види озброєння.

9 грудня канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що Німеччина підтримуватиме Україну у війні, якщо інші ослабнуть.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?