ДСНС попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки через спеку
Категорія
Україна
Дата публікації

ДСНС попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки через спеку

ДСНС попередили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки через спеку
Джерело:  online.ua

На цих вихідних Україну чекає рекордна спека, тому рятувальники попереджають про надзвичайний рівень пожежної небезпеки на значній території України.

Джерело: ДСНС

Пожежна небезпека в Україні

У ДСНС нагадують, що один непогашений сірник за таких умов може спричинити масштабне загорання лісового масиву, поля, знищити приватні будинки та навіть призвести до загибелі людей.

Пам’ятайте – на ліквідацію пожеж витрачаються значні людські та фінансові ресурси! Будьте відповідальними! Не провокуйте загорання в екосистемах!

В Українському гідрометцентрі попередили, що надзвичайний рівень пожежної небезпеки переважатиме:

  • 4-7 серпня у Тернопільській, Хмельницькій, Житомирській, Донецькій,

  • 5-6 серпня й у Івано-Франківській, Чернівецькій,

  • 6-7 серпня і у Вінницькій, Кіровоградській, Сумській та Харківській областях.

Яка буде погода в Україні

Синоптик Наталка Діденко повідомляє, що 5 серпня в західних областях, а в неділю в усій Україні передбачається сильний вітер.

Погода буде, як в Єгипті - спека, палюче сонце і сильний вітер, - пише вона.

5 серпня впродовж дня температура повітря в Україні очікується +30+37 градусів.

6 серпня в більшості областей України +33+38, на півдні та сході, ймовірно, місцями до +38+40 градусів. У західних областях +24+29 градусів.

 Протягом вихідних переважатиме суха сонячна погода, лише в західних областях - подекуди короткочасні грозові дощі, у неділю на заході можливі сильні зливи, швали та град.

У Києві! 5-го серпня очікується +35 градусів. Без опадів. 6-го серпня +37 градусів, також за єгипетським зразком - спекотно, сонячно та вітряно. У нічні години передбачається +22+24 градуси.

7-8 серпня очікується послаблення спеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?