Два техгіганти заявили про намір створити "фабрики штучного інтелекту". Навіщо це потрібно
Категорія
Технології
Дата публікації

Два техгіганти заявили про намір створити "фабрики штучного інтелекту". Навіщо це потрібно

Nvidia
Джерело:  Reuters

Foxconn та Nvidia побудують “фабрики даних зі штучним інтелектом”, що використають для розробки програмного забезпечення для використання в продуктах, зокрема в безпілотних автомобілях.

Що розробляють Foxconn та Nvidia

Тайванська компанія Foxconn побудує фабрики даних зі штучним інтелектом, використовуючи чіпи та програмне забезпечення Nvidia.

На щорічному Tech Day Foxconn у Тайбеї голова Foxconn Лю Янг-Вей і генеральний директор Nvidia Дженсен Хуан сказали, що їхні компанії разом будують заводи штучного інтелекту.

Хуан показав ескіз того, що він назвав «фабрикою ШІ».

Nvidia і Foxconn будують цілу наскрізну систему штучного інтелекту для автономних електромобілів, а фабрика штучного інтелекту розробляє програмне забезпечення для нього.

Звичайно, цей автомобіль буде набиратися життєвого досвіду і збирати більше даних. Дані надходитимуть на фабрику штучного інтелекту, фабрика штучного інтелекту покращуватиме програмне забезпечення та оновлюватиме весь парк, — сказав він.

Що відомо про Foxconn та Nvidia

У 2023 році акції Nvidia зросли втричі, що дало компанії ринкову вартість понад 1 трильйон доларів. Це спонукало хвилювання щодо центральної ролі чипів компанії в додатках ШІ.

Foxconn, основний постачальник iPhone від Apple, хоче повторити свій рівень успіху у складанні персональних комп’ютерів і смартфонів, розширюючи свою діяльність у сфері виробництва електромобілів та інших програм.

Гендиректор Foxconn сказав, що його компанія «намагається перетворитися з компанії, що надає послуги з виробництва, на компанію, що займається розробкою платформ».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?