Дві області України знову перебувають у “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки
Категорія
Україна
Дата публікації

Дві області України знову перебувають у “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки

Дві області України знову перебувають у “помаранчевій” зоні епідемічної небезпеки
Джерело:  online.ua

У Сумській та Херсонській області збільшилася кількість інфікувань, а рівень госпіталізацій перевищив поріг для "жовтої" зони.

Джерело: дані Міністерства охорони здоров’я

У двох областях України погіршилася ситуація з коронавірусом

За даними, які опублікувало МОЗ, у Херсонській та Сумській областях рівень госпіталізацій внаслідок захворювання на коронавірус відповідає помаранчевому рівню епідемічної небезпеки, решта областей залишаються жовтими.

У Херсонській області рівень динаміки госпіталізацій перевищено на 10%, при встановленому порозі в 50%.

Також у Сумській області зафіксована підвищена кількість інфікувань: 21%.

При цьому лише в Херсонській та Дніпропетровській областях рівень захворюваності – в межах норми для зеленої зони (64 і 61 випадок на 100 тисяч жителів відповідно).

У Києві та Полтавській області в свою чергу найбільша кількість заражень (362 і 227 випадків на 100 тисяч жителів відповідно).

Дані МОЗ (фото - скриншот)

Ситуація з пандемією в Україні та світі

На 10 січня в Україні було зафіксовано 1 969 нових випадків COVID-19.

За весь час пандемії в Україні:

  • захворіло – 3 704 442 особи;

  • одужало – 3 514 786 осіб;

  • летальних випадків – 97 325;

  • проведено ПЛР-тестувань – 16 966 846.

Протягом минулої доби у світі виявили 1 856 698 нових випадки захворювання на коронавірус. Найбільше нових випадків виявили у США, Франції та Індії.

Вакцинація в Україні

Станом на 10 січня в Україні від коронавірусу зробили 28 792 562 щеплень (+18 200 за попередню добу).

З них першу дозу отримали 14 813 184 людей (+5 850).

Нагадаємо, вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Для щеплень доступні вакцини AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna. Незалежно від вакцини, робити щеплення потрібно двічі. Також МОЗ дозволило отримати бустерну дозу вакцини всім охочим від 6 січня.

Підписав наказ міністерства охорони здоров'я України про введення бустерної дози вакцини проти COVID-19 для всіх вакцинованих віком від 18 років, незалежно від того, якою вакциною вони щепилися, - повідомив міністр Віктор Ляшко.

Бустерну дозу можна буде отримати після 6 місяців від дати введення другої дози вакцини. На сьогодні дві дози вакцини отримали майже 14 мільйонів українців, також дозволена вакцинація дітей від 12 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?