Ексголові "Нафтогазу" Коболєву оголосили підозру в розкраданні 229 млн грн
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексголові "Нафтогазу" Коболєву оголосили підозру в розкраданні 229 млн грн

Ексголові "Нафтогазу" Коболєву оголосили підозру в розкраданні 229 млн грн
Джерело:  online.ua

Колишньому голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву повідомили про підозру у заволодінні у 2018 році понад 229 млн грн.

Джерело: НАБУ

Коболєву оголосили підозру у розкраданні грошей

За інформацією слідства, Коболєв, який очілював "Нафтогаз" впродовж 2014-2021 рр, в травні 2018 року всупереч вимогам законодавства видав наказ про преміювання працівників компанії, на підставі якого йому виплатили майже 261 млн грн (10 млн доларів) за екстраординарні досягнення.

Премія нібито призначалася за позитивне рішення у справі щодо контракту купівлі-продажу природного газу у 2009-2019 рр.

Ця сума суттєво перевищувала нормативно визначені розміри таких виплат (37,48 млн грн). До того ж за ті самі досягнення екскерівникові компанії виплатили премію й у 2017 році у 12,49 млн грн, - зазначили в НАБУ.

Слідство вважає, що загалом упродовж 2018 року підозрюваному незаконно виплатили коштом компанії понад 229,25 млн грн.

Під час розслідування антикорупційні органи стикнулися з перешкодами з боку колишнього керівництва держкомпанії, яке скерувало документи стосовно виплати премій голові правління держкомпанії до іноземних юридичних радників, які відмовлялися за запитом Національного бюро про міжнародну правову допомогу їх видати.

Детективи НАБУ вилучили ці документи після одержання інформації щодо повернення у 2022 році цих документів у розпорядження компанії. Це допомогло надати належну правову оцінку діям колишнього керівника компанії.

Коболєв відреагував на підозру в розкраданні 229 млн грн

Коболєв прокоментував оголошену йому підозру. Він зазначив, що повернувся в Україну і збирається доводити свою правоту.

Розуміючи, що відбувається її підготовка, коли знаходився за кордоном, відразу повернувся в Україну щоб не давати привід для звинувачень, що я кудись втік чи ховаюсь, - написав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?