Експерти назвали дешевий продукт, який вбереже від серцевої недостатності
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Експерти назвали дешевий продукт, який вбереже від серцевої недостатності

Експерти назвали дешевий продукт, який вбереже від серцевої недостатності
Джерело:  online.ua

В дослідженні, яке представили цьогоріч під час Конгресу ESC, наголошується на тому, що вживання достатньої кількості води впродовж усього життя може знизити ризик розвитку серцевої недостатності. 

Джерело: MedicalXpress

Проста питна вода може врятувати від серцевої недостатності

За словами вчених, підтримка гарної гідратації може запобігти або сповільнити зміни в серці, які провокують серцеву недостатність. Експерти звертають увагу на те, що вкрай важливо відслідковувати кількість рідини, яку ми п'ємо щодня.

"Рекомендації по добовому споживанню рідини варіюються від 1,6 до 2,1 літра для жінок і від 2 до 3 літрів для чоловіків. Але всесвітні опитування демонструють, що багато людей не досягають навіть нижньої межі цих діапазонів. Натрій сироватки є точним показником гідратації: коли люди п'ють менше рідини, концентрація натрію в сироватці збільшується. Потім організм намагається зберегти воду, активуючи процеси, які сприяють розвитку серцевої недостатності", - йдеться в повідомленні.

Під час свого нового дослідження вчені вирішили з'ясувати, чи може концентрація натрію в сироватці крові в середньому віці прогнозувати розвиток серцевої недостатності через 25 років.В результаті вчені дійшли висновку, що вища концентрація натрію в сироватці крові в середньому віці була пов'язана як з серцевою недостатністю, так і з гіпертрофією лівого шлуночка 25 років по тому.

"Збільшення концентрації натрію в сироватці крові на кожен 1 ммоль / л в середньому віці було пов'язано зі збільшенням імовірності розвитку гіпертрофії лівого шлуночка і серцевої недостатності на 1,20 і 1,11 через 25 років відповідно. Ризики гіпертрофії лівого шлуночка і серцевої недостатності у віці від 70 до 90 років почали збільшуватися, коли рівень натрію в сироватці перевищив 142 ммоль / л в середньому віці", - пише видання.

За словами дослідників, хороша гідратація протягом усього життя дійсно може знизити ризик розвитку гіпертрофії лівого шлуночка і серцевої недостатності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?