Експертка назвала причини масового мору риби в Дніпрі
Категорія
Україна
Дата публікації

Експертка назвала причини масового мору риби в Дніпрі

Експертка назвала причини масового мору риби в Дніпрі
Джерело:  online.ua

Українські журналісти звернули увагу на те, що у Кам'янському та Дніпрі зафіксували масовий мор риби. Екологиня Тетяна Лампіка озвучила версію, що головною причиною, цілком ймовірно, є спека. Окрім того, винні люди, які постійно забруднюють середовище. У соціальних мережах місцеві жителі публікують фото та відео.

Джерело: "Інформатор"

Екологиня назвала причини масового мору риби в Дніпрі

За словами експертки, окрім риби масово гинуть жаби і раки. Тетяна Лампіка переконана, що це спека, оскільки через неї у воді зменшується кількість кисню - це є причиною мору риби.

В управлінні рибного господарства Дніпропетровщини поки не кажуть в чому причина мору.
На фото видно безліч мертвої риби, яку вимило на берег. На дні річки її значно більше.
За словами українських журналістів, річки у Дніпрі зараз дуже забруднені. Містом ходити важко, бо звідусіль доноситься сморід. Берег річки міліє, вода забруднюється побутовими відходами. Це є ще одною причиною, чому риба гине.
Як стверджує екологиня, у всьому винні люди. Вони найбільше засмічують середовище.

"Потрібно розуміти, що основними забруднювачами вже є не підприємства, а міські комунальні системи. Річку забруднюємо ми. Вона стала більш мілководною через синьо-зелені водорості, температура води поступово підвищується", - підкреслила Тетяна Лампіка.

Інші екологи звертають увагу на те, що причин насправді є дуже багато: шкідливі речовини, відсутність фільтрації, відходи з місцевого будмайданчика.


Окрім того, вони наголошують, що за станом води має стежити Держпродспоживслужба, оскільки саме вона бере проби води і досліджує її вміст.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?