Експрезидент Польщі закликав європейський бізнес не боятися України
Категорія
Світ
Дата публікації

Експрезидент Польщі закликав європейський бізнес не боятися України

Лех Валенса
Джерело:  Голос Америки

Колишній президент Польщі Лех Валенса (1990-1995) закликав польських та інших європейських бізнесменів перестати хвилюватися щодо України та того, що в Європі називають «неконтрольованим припливом» української сільськогосподарської продукції.

Лех Валенса закликає агровиробників «займатися новими технологіями» та «співпрацювати з українцями»

Погляньте на Європу та побачите, що Бог дав кожній із цих країн. Наприклад, Бог дав Франції добрий виноград. Італійцям подарували великі артефакти історії. Польщі — центральне становище у Європі — торговельні шляхи. А Україні — родючий, екологічно чистий ґрунт, — сказав Валенса, виступаючи на дискусійній панелі Центру стратегічних та міжнародних досліджень у Вашингтоні, передає «Голос Америки».

Валенса закликав «займатися новими технологіями у цій галузі та співпрацювати з українцями».

Блокада кордону з Україною фермерами

6 листопада 2023 року польські перевізники розпочали страйки на кордоні з Україною. Протестувальники вимагали повернути систему пропусків для українських перевізників.

17 січня 2024 року польський уряд підписав угоду з перевізниками, щоб розблокувати кордон з Україною. В рамках угоди сторони домовилися призупинити протести на під'їздах до трьох пунктів пропуску на кордоні до 1 березня.

31 січня Європейська комісія рекомендувала продовжити скасування імпортних мит для сільськогосподарських товарів з України на 2024 рік, але фермери заявили, що не підтримують дій ЄС.

Польські фермери анонсували протести на кордоні з Україною на 9 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?