Енергетики додали дві години світла 12 червня: нові графіки
Категорія
Україна
Дата публікації

Енергетики додали дві години світла 12 червня: нові графіки

світло
Джерело:  Укренерго

12 червня стабілізаційні відключення світла розпочнуться пізніше. Обмеження електропостачання почнуть діяти вже з 17:00.

Головні тези:

  • Нові графіки стабілізаційних відключень світла на 12 червня вступають в дію з 17:00 і триватимуть до 23:00.
  • Енергетики України запевняють, що зараз відсутність ризику повного блекауту у країні, хоча можливі масовані обстріли російськими загарбниками можуть вплинути на ситуацію.
  • Укренерго зосереджується на справедливому розподілі електроенергії між критичною інфраструктурою та побутовими споживачами для забезпечення стійкості енергосистеми.
  • Робота над інвентаризацією допоможе визначити оптимальні стратегії використання електроенергії у різних регіонах країни.

Які нові графіки відключення світла 12 червня

Як зазначається, стабілізаційні відключення почнуться на дві години пізніше

За інформацією від Укренерго, ситуація в енергосистемі дозволяє задіяти графік відключень на дві години пізніше — з 17:00 і до 23:00.

Чи є ризик повного блекауту в Україні

В Україні зараз відключення світла у центрі уваги. В компанії "Укренерго" розповіли, чи загрожує нашій державі блекаут.

Блекаутом називають велику системну аварію, під час якої порушено баланс між наявною кількістю енергії в системі та споживанням, і "Укренерго" не контролює роботу енергосистеми, йдеться у коментарі "Укренерго".

Наразі "Укренерго" не передбачає можливість такої системної аварії в енергосистемі України, а також в окремих її регіонах..., — повідомили журналістам. В "Укренерго" підкреслили, що цей прогноз дали без урахування можливих масованих обстрілів нашої території російськими загарбниками.

Як розповів голова Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян, наразі в Україні працюють над справедливими відключеннями світла.

Мова йде про інвентаризацію, яка дозволить "чесно" розділити споживання електроенергії для критичної інфраструктури та побутових споживачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?