Енергетики оприлюднили графіки відключень світла на 27 липня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Енергетики оприлюднили графіки відключень світла на 27 липня

Енергосистема України
Джерело:  Укренерго

За інформацією НЕК “Укренерго” та ДТЕК, протягом першої половини суботи, 27 липня, відключень світла в Україні не планується. 

Головні тези:

  • Протягом першої половини дня 27 липня в Україні відключень світла не передбачається.
  • Енергетики зазначають, що літня спека спричинила збільшення споживання електроенергії, але покращення ситуації в енергосистемі настане завдяки ремонту енергоблоків.
  • Керівництво “Укренерго” прогнозує покращення постачання електроенергії, оскільки найважчий період літа вже минає.
  • Не запроваджуватимуться жодні обмеження електроспоживання, якщо не виникнуть серйозні пошкодження електростанцій.
  • Ситуація у енергетичній системі матиме тенденцію до покращення в найближчі декілька тижнів, спираючись на планові заходи та нові додаткові енергоресурси.

Як діятимуть графіки відключень світла в Україні 27 липня

В “Укренерго” зазначили, що з 17:00 по 23:00 застосовуватиметься одна черга відключень.

В Україні останні дні знизили обсяги відключень світла у рамках графіків. Це в першу чергу пов'язано з тим, що в країні спала аномальна спека, яка спричинила значне збільшення споживання електроенергії.

Також протягом цього та минулого тижня в країні з планового ремонту вивели два енергоблоки на атомних електростанціях. Це призвело до збільшення генерації та скоротило дефіцит в енергосистемі.

Тому на цьому тижні, наприклад, графіки відключень світла не застосовують на добу, як це було раніше.

Що в Укренерго кажуть стосовно ситуації в енергосистемі

За словами керівника правління “Укренерго” Володимира Кудрицького, найважчий період в енергосистемі вже пройдений і найближчими тижнями ситуація із забезпеченням електроенергією покращуватиметься.

У нас є всі причини очікувати, що найскладніший період літа – уже позаду. Ми пройшли дуже складні пару тижнів і зараз дійсно ситуація покращилася. Це пов’язано, передусім, з тим, що нарешті спала абсолютно аномальна, рекордна, спека. І відтак – зменшилося споживання електроенергії. І також, звичайно, це пов’язано з тим, що вийшли з ремонту певні енергогенеруючі потужності – довгоочікувані, важливі для енергосистеми – які, безумовно, додають нам потужності та скорочують дефіцит. Тому замість складного режиму 3-4 черги – ми маємо 1-2, які застосовуються в залежності від часу. В деякі години дефіцит може бути менший, в деякі – трохи більший. А в деякі – ми навіть маємо можливість не запроваджувати ніяких обмежень електроспоживання. І якщо не буде якихось нових масштабних пошкоджень електростанцій – то ситуація матиме тенденцію до покращення. Принаймні, у наступні декілька тижнів, - зазначив Кудрицький.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?