Ердоган вимагає жорстко провчити Ізраїль за Газу
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган вимагає жорстко провчити Ізраїль за Газу

Ердоган вимагає жорстко провчити Ізраїль за Газу
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган обговорив з главою Ірану Хасаном Рухані ситуацію між Ізраїлем і палестинцями ХАМАС. Він закликає негайно провчити Ізраїль і продемонструвати єдність ісламського світу в цьому питанні.

Джерело: Telegram Ердогана

Турецький лідер назвав "терором" потужні удари Армії оборони Ізраїлю по об'єктах ХАМАС, а також напади на мусульман в Єрусалимі і палестинських землях. Він вважає, що ігнорувати ситуацію більше не можна, і попереджає, що Туреччина і далі продовжить підтримувати палестинців.

"Ми, як Туреччина, найжорсткішим чином відреагували на напади і переслідування Ізраїлю в Палестині, і ми продовжуємо робити це. Міжнародне співтовариство має також дати Ізраїлю потужний і стримуючий урок перед лицем цих нерозважливих нападів, я заявив, що для ісламського світу вкрай важливо бути в єдності дискурсу і дій в цьому контексті ", - підкреслив Ердоган після переговорів з Рухані.

Ердоган підтримує Палестину в конфлікті з Ізраїлем

Ердоган вже висловлювався з приводу нового загострення між Ізраїлем і палестинцями. Він звинувачував ізраїльську сторону в тому, що напади на мусульман в регіоні суперечать "загальним інститутам гуманності, основним правам людини, міжнародного права і всім людським цінностям".

Ердоган вимагав негайно припинити це і закликав кожного мусульманина "захищати честь і гідність священного міста Єрусалиму".

Коротко про загострення конфлікту Ізраїлю і ХАМАС

  • Конфлікт між Ізраїлем і Палестиною перейшов в гарячу фазу 10 травня через судове рішення про виселення кількох палестинських сімей з району Шейх-Джаррах в Східному Єрусалимі.

  • Нинішній конфлікт між країнами став наймасштабнішим за останні роки - вже майже тиждень небо над сектором Гази і Ізраїлем у вогні. На сьогоднішній день відомо, що по Ізраїлю ХАМАС випустив понад 3 тисяч ракет, які відбиває Залізний купол. Відомо про загибель 10 осіб, в числі яких 5-річний хлопчик. Жертв з боку палестинських угруповань, які в Ізраїлі вважають терористичними, вже більше 150.

  • У ХАМАС готові на перемир'я, якщо влада Ізраїлю відпустить затриманих під час сутичок в Єрусалимі, і відмовиться від вилучення житла у арабських сімей в кварталі Шейх-Джаррах.

  • Ізраїль продовжує завдавати ударів по сектору Газа після запиту на перемир'я - в ніч на 17 травня армія Ізраїлю провела масований ракетний обстріл міста Газа по об'єктах терористів. Нинішня атака стала "найбільш руйнівною" за весь період нового витка ескалації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?