Ердоган виступив з неочікуваною пропозицією на тлі війни в Ізраїлі
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган виступив з неочікуваною пропозицією на тлі війни в Ізраїлі

Реджеп Таїп Ердоган
Джерело:  Anadolu

Як стверджує турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган, Туреччина готова стати країною-гарантом безпеки у Газі, якщо виникне така ситуація.

Ердоган може стати гарантом безпеки в Газі

Президент Туреччини звертає увагу на те, що офіційна Анкара доволі часто говорить про питання гарантій від початку палестинсько-ізраїльської війни, тому, мовляв, готова взяти за себе таку місію.

Греція може бути країною-гарантом на Кіпрі, країною-гарантом може бути і Велика Британія, а чому б Туреччині не стати країною-гарантом, чому б не створити подібної структури в Газі? Так що ми можемо взяти на себе роль країни-гаранта, – заявив турецький лідер.

На переконання Реджепа Таїпа Ердогана, його країна повинна взяти на себе провідну роль у питанні гаранта в Газі.

Він також прогнозує, що "це буде розвиток, який формує історію, сьогодення і майбутнє".

Президент Туреччини запевняє міжнародну спільноту на те, що усі його зусилля спрямовані на досягнення миру у Газі та Палестині, “де люди не повинні більше гинути та залишати свої будинки.

За словами Ердогана, для нього велике значення має саміт Організації ісламського співробітництва, який повинен відбутися в Саудівській Аравії з метою врегулювання ізраїльсько-палестинської війни.

Як може розвиватися ситуація на Близькому Сході

Офіційний Вашингтон розраховує на те, що уже незабаром Тель-Авів змінить тактику боїв проти ХАМАС, зменшивши масштаби атак з повітря та сконцентрувавшись на тактичних наземних операціях.

За словами очільника Держдепу США Ентоні Блінкена, його країна підтримує дії Ізраїлю проти ХАМАС, однак цивільне населення в Газі має бути захищене.

Адміністрація президента США Джо Байдена у приватному порядку тисне на Ізраїль, щоб той обмежив свої авіаудари по південній частині сектора Гази – для того, аби зберегти життя цивільних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?