Як Ізраїль змінить тактику в Газі — прогнози США
Категорія
Світ
Дата публікації

Як Ізраїль змінить тактику в Газі — прогнози США

Ізраїль
Джерело:  CNN

У США очікують, що найближчими днями Ізраїль зменшить масштаби атак на Сектор Гази з повітря і зосередиться на тактичних наземних операціях.

Як саме Ізраїль має змінити тактику в Газі

За словами високопоставленого представника адміністрації президента США, Білий дім очікує на те, що Ізраїль приділить більше уваги тактичній наземній кампанії, яка буде спрямована на зачистку широкої мережі підземних тунельних комплексів, з яких діє ХАМАС.

Він додав, що Білий дім був "дуже прямолінійним щодо рішень воєнного часу, обдуманим й ставив складі питання" під час дискусій з Ізраїлем, навіть попри те, що ЦАХАЛ критикували через обстріл табору біженців Джабалія в північній частині Гази.

Відповідаючи на запитання, коли адміністрація Байдена буде змушена закликати до припинення вогню - чого вона досі відмовлялася робити, - високопоставлений представник адміністрації сказав, що з огляду на масштаб і характер нападів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, припинення вогню було б недоречним, - пише видання.

Як відзначив чиновник, США активно закликають Ізраїль до так званих гуманітарних пауз, водночас підкреслюють, що попри право захищатись, Єрусалим повинен дотримуватися міжнародного гуманітарного права. Він зауважив, що припинення вогню, на його думку, залежатиме від того, чи "відчувають ізраїльтяни впевненість у тому, що щось подібне не може повторитися"

Президент Джо Байден опирається закликам до припинення вогню, в тому числі в Організації Об'єднаних Націй, і наполягає на тому, що Ізраїль несе "відповідальність" за захист своїх громадян від тероризму. Ні він, ні будь-хто в його адміністрації навіть близько не підійшов до критики того, як Ізраїль веде свій наступ, - додає CNN.

Атака ХАМАСу на Ізраїль та подальша війна

7 жовтня бойовики ХАМАС здійснили несподіваний напад на Ізраїль, під час якого вбили близько 1400 людей, переважно цивільних.

У відповідь на це Ізраїль розпочав бомбардування Гази та наземний наступ на анклав з населенням 2,3 млн людей. Повідомляється, що у Газі загинули більше 9 тис людей.

2 листопада ЦАХАЛ повідомив, що сили Ізраїлю оточили місто Газа, припинення війну не планують.

Розширення операції почалося після того, як переговори про звільнення заручників зайшли у глухий кут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?