Ізраїль назвав умови припинення вогню у Газі
Категорія
Світ
Дата публікації

Ізраїль назвав умови припинення вогню у Газі

Ізраїль
Джерело:  The Times of Israel

США попросили зробити «гуманітарну паузу» в бойових діях у Секторі Газа. Ізраїль погоджується на це лише у випадку звільнення заручників.

За яких умов Ізраїль припине вогонь у Газі

Ентоні Блінкен під час візиту в Ізраїль на брифінгу прямо зазначив, що озвучив бажання Вашингтона бачити гуманітарні паузи в боях у Газі. Ці паузи, наголосив держсекретар, могли б дозволити надати допомогу, забезпечити звільнення заручників і завадити використанню бойовиками тимчасового припинення вогню на свою користь.

Під час зустрічі з президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом у Тель-Авіві Блінкен сказав, що США «рішуче підтримують тезу, що Ізраїль має не тільки право, але й обов’язок захищати себе», але наголосив, що «важливо, як Ізраїль це робить».

Ізраїльські чиновники відповіли Блінкену, що Ізраїль не погодиться на паузу у бойових діях без звільнення близько 200 заручників, яких бойовики захопили після атаки 7 жовтня.

Зокрема, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант попередив, що Ізраїль не погодиться на паузу у бойових діях, якщо вона не включає звільнення заручників. Ізраїльські офіційні особи також висловили розчарування з приводу того, що ХАМАС звільняє тільки одного або двох заручників одночасно.

Під час зустрічі президент Ізраїлю Ісаак Герцог і Блінкен наголошували, що вони «кожну мить думають про заручників, серед яких багато ізраїльтян, американців та інших іноземних громадян».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?