ФБР озвучило попередні підсумки розслідування про штурм Капітолію
Категорія
Світ
Дата публікації

ФБР озвучило попередні підсумки розслідування про штурм Капітолію

ФБР озвучило попередні підсумки розслідування про штурм Капітолію
Джерело:  online.ua

Агенти Федерального бюро розслідувань Сполучених Штатів оприлюднили попередні деталі масштабного розслідування, спрямованого на встановлення усіх подробиць сумнозвісного штурму будівлі Капітолію у Вашингтоні.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими даними, експерти не встановили жодних суттєвих доказів, які б вказували на централізовану змову прибічників Дональда Трампа під час атаки на одну з головних урядових будівель у країні. Зокрема бунтівники не відзначилися жодною системною поведінкою всередині, що говорить про відсутність плану.

В ФБР таким чином констатували відсутність змови у цих подіях, спрямованої проти результатів законних виборів президента США.

Слідчі водночас встановили, що групи протестувальників, зокрема учасники ультраправих формувань, свідомо прагнули зайняти Капітолій. Утім, немає доказів загальної організованості таких зусиль.

“Є п'ять відсотків цих груп, які були більш-менш організовані”, - заявили в бюро розслідувань.

Згідно з уточненням, навіть такі групи не мали чітких планів стосовно того, що саме робити надалі всередині Капітолію.

Штурм Капітолію у Вашингтоні

Напад на Капітолій почався паралельно з мітингом прихильників Трампа, в якому брав участь він сам. Він заявив своїм прихильникам, що "вибори в США були вкрадені" і що ні він, ні його команда "ніколи не здадуться, ніколи не поступляться". Цей мітинг дав старт заворушенням у Вашингтоні — мітингувальники зламали загороджувальні бар’єри і увірвалися в будівлю Капітолію, щоб зупинити підрахунок голосів, в результаті засідання було зірвано. Після зачистки Капітолію Конгрес повернувся до верифікації голосів вибірників і оголосив офіційні результати виборів в США, переможцем яких став Джо Байден.

Пізніше Палата представників США вдруге оголосила імпічмент тодішньому главі Білого дому Дональду Трампу і звинуватила останнього в підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію минулого тижня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?