ФІФА назвала місце проведення фіналу Чемпіонату світу-2026 з футболу
Категорія
Спорт
Дата публікації

ФІФА назвала місце проведення фіналу Чемпіонату світу-2026 з футболу

Метлайф стедіум
Джерело:  The Athletic

Фінал Чемпіонату світу-2026 з футболу відбудеться на стадіоні "Метлайф стедіум" в американському штаті Нью-Джерсі.

Фінал ЧС-2026 з футболу пройде у Нью-Джерсі

Губернатор штату Нью-Джерсі Філ Мерфі раніше переговори з ФІФА та був упевнений, що для проведення матчу буде обрано стадіон "Метлайф стедіум".

Стадіон на 82 500 місць, який традиційно був місцем проведення ігор НФЛ (Національної футбольної ліги), уперше прийняв футбольний матч у травні 2010 року — через місяць після його відкриття — за останні 14 років тут проводилися міжнародні та клубні матчі.

Домашній стадіон «Нью-Йорк Джайентс» і « Нью-Йорк Джетс» обійшов стадіони AT&T у Далласі та SoFi у Лос-Анджелесі для проведення найпрестижнішого матчу світового футболу.

Даллас, однак, прийме найбільше матчів на турнірі — дев’ять, тоді як 12 червня в Лос-Анджелесі відбудеться перша гра турніру.

Водночас перша гра Чемпіонату світу з футболу 2026 року відбудеться 11 червня на стадіоні «Ацтека» в Мехіко. Днем пізніше на стадіоні «BMO Field» у Торонто пройде перший матч збірної Канади.

Стадіон «Хард-Рок» у Маямі стане місцем проведення матчу плей-офф за третє місце, а стадіони «Мерседес-Бенц» у Далласі та Атланті приймуть півфінали.

Чемпіонат світу-2026 з футболу: що відомо

Уперше чемпіонат світу з футболу прийматимуть одразу три країни — США, Мексика та Канада, а кількість учасників буде рекордною в історії — 48 збірних.

48 збірних

візьме участь у Чемпіонаті світу-2026 з футболу

Змагання пройдуть з 11 червня до 19 липня 2026 року у 16 містах:

  • 11 американських,

  • трьох мексиканських,

  • двох канадських.

Відомо, що 48 учасників турніру будуть розділені на 12 груп по чотири команди. До плей-оф вийдуть по дві найкращі збірні з кожної з груп, а також вісім найкращих володарів третіх місць.

Стадія плей-оф розшириться з 16 збірних до 32. Вони розпочнуть матчі на виліт з 1/16 фіналу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?