Фінляндія готує неприємний сюрприз для людей з оточення Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія готує неприємний сюрприз для людей з оточення Путіна

Володимир Путін
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися журналістам, влада Фінляндії має намір прискорити процедуру конфіскації арени "Гельсінкі" на 15 500 глядачів, власниками якої є путінські олігархи Геннадій Тимченко та Роман Ротенберг.

Путінські олігархи можуть втрати свою арену в Гельсінкі

Фінляндія наполягає на тому, щоб Тимченко й Ротенберг добровільно продали контрольний пакет акцій власності на арену "Гельсінкі".

Якщо цього не станеться, то уряд країни має намір розпочати процедуру конфіскації акцій.

Як вдалося дізнатися виданню Ilta-Sanomat, Геннадій Тимченко та Роман Ротенберг, які раніше уже потрапили під санкційний удар ЄС, володіють частиною арени через компанію Arena Events Oy.

Найімовірнішою датою початку (конфіскації - ред.) є січень-лютий 2024 року. Більше не буде ніяких затримок. В інтересах усіх повернути арену до експлуатації в той чи інший спосіб, – заявив інсайдер журналістів в МЗС Фінляндії.

Що важливо розуміти, арена закрита з кінця лютого 2022 року. Влада Гельсінкі втрачає понад 100 мільйонів євро на рік, адже не може нею користуватися на тлі вторгнення РФ в Україну.

З якими перешкодами може зіткнутися Фінляндія

Журналісти звертають увагу на те, що вирішальне значення у цьому питанні буде мати грудень, коли офіційний Брюссель повинен ухвалити рішення щодо 12-го пакета санкцій проти Росії.

Річ у тім, що процедура виключень для операцій, пов’язаних із активами підсанкційних осіб, сплила 31 травня. І якщо в нових санкціях ЄС її не продовжать, Гельсінкі не зможе оперативно конфіскувати арену в росолігархів – щонайменше пів року.

Не варто також ігнорувати той факт, що процедуру можуть оскаржити в парламенті Фінляндії, а отже, затягнути її ще на декілька місяців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?