Фінляндія імпортує нікель та добрива з Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія імпортує нікель та добрива з Росії

Потяг
Джерело:  Yle

Попри закритий фінсько-російський кордон і триваючу російську агресію в Україні, перевезення нікелю та добрив залізничними шляхами з РФ до Фінляндії продовжується.

Фінляндія імпортує з РФ

Компанія Nurminen Logistics отримує значний прибуток від ввезення російської сировини, а саме нікелю та добрив, у Фінляндію.

Про це повідомляє Yle.

Зазначається, що акції компанії стали найприбутковішими на Гельсінській фондовій біржі минулого року.

Попри закритий фінсько-російський кордон і триваючу російську агресію в Україні, перевезення нікелю та добрив залізничними шляхами з РФ до Фінляндії, стверджує видання. Імпорт не зупиняють і страйки Центрального об’єднання профсоюзів SAK, — йдеться у матеріалі.

Нікель привозять на завод Nornickel Harjavalta, який належить російській групі «Норнікель», власником якої є Володимир Потанін. На Потаніна були накладені санкції США, Великої Британії та Канади, однак з боку ЄС обмежень введено не було.

Добрива везуть із Росії в порт фінського міста Котка. За завантаження добрив відповідає російський портовий оператор Fertilog, однак там коментарів Yle з цього питання не надали.

Російський нікель та добрива наразі не підпадають під санкції, оскільки є критично важливою сировиною для Фінляндії. Імпорт здійснюється на основі державної угоди між скандинавською країною та РФ щодо залізничних перевезень, пише видання.

Фінляндія допоможе Україні з боєприпасами

Фінляндія виділить 30 мільйонів євро для закупівлі артилерійських снарядів для України.

Про це повідомив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен у мережі X.

Про це рішення глава Міноборони повідомив після обговорення з командувачем Сил оборони Чехії щодо покращення підтримки європейської оборони та України.

Зокрема, ми обговорили чеську ініціативу щодо боєприпасів. Фінляндія виділить на цю ініціативу 30 млн євро.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?