Попри санкції. У РФ масово ввозять люксові авто
Категорія
Світ
Дата публікації

Попри санкції. У РФ масово ввозять люксові авто

авто
Джерело:  online.ua

До Росії після введення санкцій ввезли понад 1,3 тисячі елітних автомобілів і суперкарів на 230 млн доларів. Йдеться про Ferrari, Rolls-Royce та інші машини.

У РФ масово ввозять люксові авто

З 15 березня 2022 року, коли ЄС і США заборонили експорт у Росію дорогих авто, на територію країни потрапили щонайменше 1319 розкішних машин загальною вартістю 229,6 млн доларів.

Одразу ж після введення санкцій ввезення в Росію автомобілів багаторазово впало: за дев'ять із половиною місяців 2022 року через російську митницю пройшло щонайменше 378 машин вартістю від 100 тисяч доларів кожна.

Однак із початком 2023 року їхній потік відновився - до середини жовтня, тобто теж за дев'ять із половиною місяців, у країну ввезли щонайменше 941 таку машину.

Які автомобілі найчастіше ввозять у РФ

Журналісти нарахували 12 компаній, чиї автомобілі вартістю понад 100 тисяч доларів потрапляли в Росію.

Найбільш популярним виявилися авто марки Land Rover: з моменту введення санкцій до Росії імпортували 551 автомобіль компанії. На другому місці Mercedes-Benz з 226 машинами, на третьому - Porsche зі 177 авто.

Також за 19 підсанкційних місяців було ввезено щонайменше:

  • 104 BMW;

  • 99 Audi;

  • 97 Toyota;

  • дев'ять Cadillac;

  • сім Rolls-Royce;

  • шість Jeep;

  • одна Maserati.

Крім того, до Росії потрапили щонайменше 42 суперкари: 32 Lamborghini і 10 Ferrari. Найдорожчий ввезений автомобіль - Ferrari 812 Competizione за майже 534 тисячі доларів.

Імпортували автомобілі переважно через посередників у третіх країнах. Найчастіше це були компанії з Киргизстану, Туреччини, ОАЕ та Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?