Фінляндія повністю закриває КПП на кордоні з Росією
Категорія
Світ
Дата публікації

Фінляндія повністю закриває КПП на кордоні з Росією

Фінський кордон
Джерело:  Helsingin Sanomat

Уряд Фінляндії вирішив закрити усі пункти пропуску на кордоні з Росією, з яких на цей час залишався діючим лише КПП "Райя-Йоосеппі" у Лапландії.

Фінський кордон з РФ – на замку

Фінляндія вирішила тимчасово закрити останній діючий пункт пропуску на кордоні з Росією. Рішення набуде чинності опівночі з 29 на 30 листопада і діятиме до 13 грудня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо виданню Helsingin Sanomat.

Орпо оголосив, що уряд вирішив закрити усі пункти пропуску на кордоні з Росією, з яких на цей час залишався діючим лише КПП "Райя-Йоосеппі" у Лапландії.

Подати заявки на притулок надалі можна буде лише у портах і аеропорту.

Водночас, рішення не торкнеться вантажних залізничних перевезень між Росією і Фінляндією.

Прем’єр акцентував, що причиною рішення стала спроба Росії чинити вплив на Фінляндію, і для Гельсінкі це неприйнятно.

У понеділок на КПП "Райя-Йоосеппі" подали заявки про притулок лише кілька мігрантів, у вівторок – жодного. Проте, за словами Петтері Орпо, Гельсінкі у рішенні керувалося не цифрами, а загальною оцінкою ситуації.

Фінляндія закриває КПП на кордоні з РФ

З середини листопада на КПП між Росією та Фінляндією почало приходити суттєво більше людей без документів, що дають їм право в’їзду на територію ЄС. Раніше російські прикордонники не пропускали таких мандрівників на виїзд.

Для боротьби з цим явищем Фінляндія почала закривати свої КПП на кордоні з Росією, до цього часу діючим залишився лише один – у Лапландії. З минулої суботи закриті для руху транспорту КПП Ваалімаа, Нуйямаа, Іматра та Нійрала.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг у спілкуванні зі ЗМІ прямо вказав на причетність Москви до появи все більшої кількості шукачів притулку на кордоні Фінляндії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?