Фінляндія звинуватила Росію у порушенні повітряного простору
Категорія
Події
Дата публікації

Фінляндія звинуватила Росію у порушенні повітряного простору

Російський військовий літак
Джерело:  Yle

10 червня російський військовий літак ймовірно порушив повітряний простір у східній частині Фінської затоки.

Головні тези:

  • Міністр оборони Фінляндії висловив підозру до ймовірного порушення повітряного простору авіацією РФ та заявив про розпочате розслідування.
  • Кремль загрожує ударами по європейських аеродромах, де знаходитимуться передані Україні літаки F-16. Це спричинило велике хвилювання у міжнародній спільноті.
  • Депутат Держдуми натякнув на законність обстрілу цих літаків, якщо вони влізуть у повітряний простір України та здійснять ракетний удар.
  • Ситуація нагадує про загострення відносин між країнами та важливість дотримання міжнародного права і безпеки в повітрі.

Літак РФ перебував у повітряному просторі Фінляндії близько 2 хвилин

Про це повідомляє YLE з посиланням на міноборони країни.

Ймовірне порушення сталося вранці 10 червня у районі Ловіїсу.

Літак перебував у повітряному просторі Фінляндії близько двох хвилин.

Ми серйозно ставимося до ймовірного порушення (повітряного простору, - ред.), - заявив міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен, додавши, що було негайно розпочато розслідування.

Зазначається, що прикордонна служба відповідає за розслідування випадків порушення кордону.

Кремль погрожує знищити F-16 для України на європейських аеродромах

У Росії стали погрожувати ударами по європейських аеродромах, де базуватимуться передані Україні F-16.

Голова комітету Держдуми з оборони Андрій Картаполов заявив, що якщо F-16 братимуть участь у бойових вильотах, то вони законною ціллю для ЗС РФ. Включаючи й аеродроми, на яких вони базуються.

Картаполов зазначив, що якщо літаки стоятимуть на аеродромах, як на зберіганні, звідки їх перевозитимуть в Україну, "де оснащують, проводять технічне обслуговування, і вони починають літати з українських аеродромів, то в цьому випадку претензій до "колишніх партнерів" нема".

А от якщо вони злітають з аеродромів якоїсь країни, заходять у повітряний простір України, пускають ракети і повертаються туди, то це законна ціль. Що стосується (можливості, — ред.) збивати, ми можемо збивати будь-кого і будь-де, — наголосив депутат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?