Формально. Всесвітня федерація бадмінтону відсторонила збірну Росії від міжнародних змагань
Категорія
Спорт
Дата публікації

Формально. Всесвітня федерація бадмінтону відсторонила збірну Росії від міжнародних змагань

BWF
Бадмінтоністка

Всесвітня федерація бадмінтону відсторонила Національну федерацію бадмінтону Росії. Але російські спортсмени продовжать змагатися у статусі “нейтральних”.

Російські бадмінтоністи – команда без прапора

Всесвітня федерація бадмінтону (BWF) призупинила повноваження РФ за посягання на тимчасово окуповані регіони України.

Про це повідомляє офіційний сайт організації.

BWF відсторонила Національну федерацію бадмінтону Росії. Причина – спроба поширити юрисдикцію на території Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей.

У листопаді таке рішення ухвалила рада організації. Генеральне зібрання організації ще повинне підтвердити такий крок у 2024 році.

Олімпійський комітет РФ раніше прийняв до свого складу чотири олімпійські псевдоосередки з окупованих регіонів України. У відповідь МОК відсторонив російське відділення за порушення Олімпійської хартії.

Відсторонення Росії Всесвітньої федерацією бадмінтону носить формальний характер. Тамтешні спортсмени продовжать змагатися під егідою BWF. Російські бадмінтоністи повернулися до змагань у серпні в статусі нейтральних і навіть можуть поїхати на Олімпійські ігри.

Росія та Олімпіада-2024

Олімпійські ігри відбудуться в липні-серпні 2024 року. Найімовірніше, Росія і Білорусь не змагатимуться там у командних видах спорту. Натомість високою залишається ймовірність появи білоруських і російських атлетів в індивідуальних змаганнях у статусі "нейтральних".

Донедавна орієнтиром для ухвалення рішення щодо білоруських і російських атлетів називали вересень-жовтень. Однак Бах заявив, що МОК не визначав для себе конкретних термінів для вердикту з цього питання. Очільник олімпійського руху постійно намагається просувати тезу про спорт поза політикою.

Раніше Україна бойкотувала змагання, до яких допустили представників РФ і Білорусі. Проте влітку Мінмолодьспорту скасувало наказ про відкликання спортсменів із таких турнірів. Натомість українські атлети виходять на старти з нейтральними спортсменами звідти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?