Франція налаштована допомагати Україні виготовляти зброю — МЗС
Категорія
Світ
Дата публікації

Франція налаштована допомагати Україні виготовляти зброю — МЗС

Франція

Франція налаштована спільно посилювати можливості Києва у виготовленні систем озброєння на українській території й готова допомагати в цій сфері.

Франція налаштована допомагати Україні виготовляти зброю

Ми налаштовані спільно посилювати спроможності України виготовляти системи озброєння на своїй землі і готові приходити до вас на допомогу в цій царині, — сказав  міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне на спільному брифінгу з головою МЗС України Дмитром Кулебою.

За його словами, Париж продовжуватиме намагатися покращувати юридичні й організаційні рамки, щоб співпраця з Києвом ще краще розвивалася.

Що обговорили Кулеба з очільником МЗС Франції

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що перший візит новопризначеного очільника МЗС Франції Стефана Сежурне саме до Києва є "свідченням важливого місця України в пріоритетах французької політики".

Важливо, що Стефан Сежурне здійснив свій перший візит саме до України буквально на другий день після призначення. Наскільки мені відомо, що вперше в історії французької дипломатії після Другої світової війни перший візит її глава здійснює саме до України, і це теж свідчення важливого місця України в пріоритетах французької політики, — сказав український міністр.

Очільник українського МЗС додав, що обговорив із Сежурне календар міжнародних заходів на січень-червень цього року. За його словами у цей період мають відбутися "конкретні кроки на шляху України до членства в ЄС".

Мені приємно, що ці питання повністю збігаються з поглядами мого французького колеги (Стефана Сежурне — ред.). І ми домовились, що Франція буде підтримувати не просто інтеграцію України в ЄС, а дотримуватись конкретних кроків на цьому шляху, — сказав Кулеба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?