Франція потерпає від аномальних злив та повеней ― відео
Категорія
Події
Дата публікації

Франція потерпає від аномальних злив та повеней ― відео

Повінь у Франції
Джерело:  online.ua

У французькому  департаменті Ардеш вирують аномальні зливи. В одному з районів випало до 700 мм протягом доби.

Головні тези:

  • Аномальні зливи та повені спричинили безпрецедентну за масштабами ситуацію у Франції, зокрема в департаменті Ардеш.
  • Влада регіону заявила про проведення понад 350 рятувальних операцій та кілька поранених осіб внаслідок стихійного лиха.
  • 6 французьких департаментів оголосили червоний рівень небезпеки через дощі та повені, а синоптики прогнозують подальше збереження негоди.
  • Повені та зсуви призвели до перекриття доріг та зупинки руху поїздів у постраждалому регіоні.
  • Міністр екології Франції назвала ситуацію абсолютно неймовірною, зазначивши, що об'єм опадів в Ардеші перевищив 600 мм за 48 годин.

Що відомо про аномальні опади та повені у Франції

Зазначається, що протягом четверга, 17 жовтня, шторм повільно рухався та приніс надзвичайно потужні зливи до окремих районів у Франції.

Через зливи утворились масштабні повені. Влада регіону Ардеш заявила, що департамент зіткнувся з безпрецедентною за своїми масштабами ситуацією.

Зокрема, пожежні підрозділи вже провели близько 350 рятувальних операцій. Інформації про загиблих не має, однак щонайменше 3 людини отримали поранення.

Що відомо про ситуацію в інших районах Франції

У той же час одразу 6 французьких департаментах оголосили червоний рівень небезпеки через дощі та повінь у Ардеші.

При цьому синоптики прогнозують, що зливи у Франції продовжаться.

Ми зіткнулися із ситуацією, яка безпрецедентна за своїми масштабами. 600 мм води в Ардеші — це нечувано! Це понад 600 мм за 48 годин. Це абсолютно неймовірно, — заявила міністр екології Франції Аньєс Паньє-Рунаше.

Повені та річки, що вийшли з берегів, також стали причиною кількох зсувів. Через зсуви довелося перекрити безліч доріг і навіть зупинити поїзди в постраждалому регіоні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?