Французький письменник Марк Леві написав книгу про викрадення Росією українських дітей
Категорія
Культура
Дата публікації

Французький письменник Марк Леві написав книгу про викрадення Росією українських дітей

Марк Леві
Джерело:  Le Parisien

Французький автор Марк Леві написав книгу "Симфонія монстрів" про викрадення Росією українських дітей. Книжка вже вийшла друком.

Марк Леві написав роман про викрадення українських дітей

61-річний автор, який нещодавно побував у Києві, розповідає у романі про викрадення російською владою 9-річного українського хлопчика Валентина із села Рикове на півдні України.

"Симфонія монстрів" засуджує викрадення тисяч дітей, зокрема до «таборів перевиховання», аби вони забули своє коріння.

Програма, розроблена російським уповноваженим з прав дитини Марією Львовою-Бєловою, є частиною повного геноцидного проєкту. І здійснюється це у жахливий спосіб, - каже Леві.

Письменник каже, що до написання роману його спонукав моральний обов’язок розповісти про викрадення: “Ми не можемо сказати, як це було під час Другої світової війни: «Ми не знали»”.

Головний герой книги - німий. За словами Леві, він є “символом своєї країни, неймовірної скромності в лютій волі українців до опору”.

Коли я був у Києві, у нас було три повітряні тривоги. Сирени вили, але ніхто не поспішав. Там, як тільки будівля падає, люди її відбудовують. Валентин все чує і все бачить, але не може висловитися.

Фільм “Понівечене дитинство” про викрадених Росією дітей

Документальний проєкт «Понівечене дитинство» розповідає про викрадених до Росії українських дітей.

Нагадаємо, що російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова, яка перебуває у міжнародному розшуку, заявляла, що від початку повномасштабної війни РФ викрала з України понад 700 тисяч дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?