ФСБ заявила про замах на високопоставленого командира РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

ФСБ заявила про замах на високопоставленого командира РФ

ФСБ РФ
Джерело:  online.ua

23 листопада Федеральна служба безпеки Росії почала стверджувати, що їй вдалося затримати громадянина України, який нібито мав намір ліквідувати високопоставленого російського офіцера у Воронежі.

У ФСБ хваляться, що змогли врятувати від ліквідації ще одного окупанта

Як вказано у заяві пресслужби ФСБ РФ, у Воронежі затримали "агента спецслужб України", який готував замах на високопоставленого військового РФ.

Вони також додають, що з метою конспірації "український агент" використовував "велосипед і одяг одного із сервісів доставки продуктів харчування".

У затриманого вилучили вибуховий пристрій масою понад 1 кг, електродетонатори, підроблений російський паспорт. Затриманий український агент дав свідчення, розповів, що його закинули на територію Росії рік тому – у листопаді 2022 року. Убивство високопоставленого командира, за його словами, планувалося "з метою помсти" і для залякування, – стверджують представники ФСБ РФ.

Окрім того, в мережі вже опублікували відео затримання “українського агента” і надання "свідчень".

СБУ затримала в Україні агента ФСБ РФ

22 листопада з’явилася інформація про те, що російський агент намагався дістати інформацію про місця базування підрозділів СБУ та Нацполіції поблизу кордону з РФ на Харківщині.

Окрім того, після ворожих «прильотів» агент ФСБ РФ збирав дані про їхні наслідки та «звітував» ворогу.

Найбільше ворога цікавили можливі напрямки руху важкої бронетехніки та артилерії ЗСУ, у тому числі гаубиць та реактивних систем залпового вогню в районі звільненого Вовчанська, - розповідають представники СБУ.

Варто зазначити, що агентів ФСБ РФ в Україні затримають доволі часто.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?