Газпром через масштабні збитки запустив розпродаж майна
Категорія
Економіка
Дата публікації

Газпром через масштабні збитки запустив розпродаж майна

Газпром
Джерело:  online.ua

Російський монополіст “Газпром” через рекордні за останні 25 років збитки почав розпродаж власного майна. 

Як “Газпром” намагається покрити власні збитки

Зазначається, що в середу, 8 травня, “Газпром” оголосив про пошук покупців великих об’єктів нерухомості в Москві та Підмосков'ї.

Мова йде про офісні будівлі на вулиці Будівельників, санаторно-курортний комплекс "Імперіал Парк готель & Спа" в поселенні Первомайське, село Рогозіно, нежитлові приміщення першого поверху в будинку на Новочеремушкінській вулиці, а також автостоянку на 96 місць поблизу головного офісу компанії в Москві.

У компанії пояснюють, що це рішення пов’язане з нібито урахуванням завершення переїзду компаній Групи "Газпром" у Санкт-Петербург.

Що відомо про рекордні за всю історію Газпрому збитки

Російська кампанія “Газпром” отримала чистий збиток у 629 млрд рублів за 2023 рік порівняно з чистим прибутком у 2022 році в розмірі 1,226 трлн руб (близько 13 млрд дол).

Зазначається, що за перший квартал 2024 року "Газпром" отримав збиток від продажів у розмірі майже 47 млрд руб (501 млн дол) проти прибутку в 125,4 млрд руб (1,34 млрд дол) роком раніше.

Чистий прибуток російського "Газпрому" в першій половині 2023 року склав 296 млрд руб, що у 8 разів менше прибутку за перше півріччя 2022 року — 2,5 трлн руб.

За підсумками першого півріччя 2023 року газовий бізнес "Газпрому" став збитковим — вперше з часів пандемії та вдруге за останні 25 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?