Генерал Ходжес оцінив ризик використання Путіним ядерної зброї
Категорія
Політика
Дата публікації

Генерал Ходжес оцінив ризик використання Путіним ядерної зброї

Генерал Ходжес оцінив ризик використання Путіним ядерної зброї
Джерело:  online.ua

Генерал-лейтенант США у відставці та колишній командувач армією США в Європі не вірить у те, що російський диктатор Володимир Путін застосує ядерну зброю проти України. За його словами, цього не станеться, оскільки у Кремлі чудово знають про ризики та шкоду, які спровокує подібний крок.

Джерело: "24 Канал"

Чи може Путін застосувати ядерну зброю — прогноз Ходжеса

На переконання американського генерала, очільник Кремля використовує ядерний шантаж для залякування міжнародних партнерів України.

Однак не українців погрози російського диктатора жодним чином не впливають.

Бен Ходжес звернув увагу на те, що ні ЗСУ, ні сам український народ ядерний удар РФ не зупинить - про це також знає команда Володимира Путіна.

І тоді російський Генштаб мав би задуматися: "А що далі? Ми використали ядерну зброю, а Україна все так само тримає оборону". І, звісно ж, наслідки від такого застосування – рішення, які ухвалять США та інші проти Росії – будуть дуже значними. Саме тому я не вважаю, що Росія вдасться до застосування ядерної зброї, – сказав Годжес.

У чому полягає специфіка застосування ядерної зброї

Як вважає американський генерал, російська влада уже давно усвідомила, що ядерну зброю можна вважати ефективним інструментом у війни, коли ти її не використовуєш, а лише коли ти про неї говориш.

Водночас щойно ти її використовуєш – одразу програєш.Нереальними мені видаються те, що Росія змінить світову історію, підпорядкує собі міжнародні правила та закони, буде не поважати різного роду домовленості. Весь цей набір фактів про неможливість та недоцільність використання ядерної зброї дозволяють мені підсумувати, що вони її не застосують, – прогнозує Бен Ходжес.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?