Генпрокуратура почала розслідування розстрілу росіянами двох українських полонених
Категорія
Україна
Дата публікації

Генпрокуратура почала розслідування розстрілу росіянами двох українських полонених

Офіс Генерального прокурора
ОГП

Офіс генерального прокурора розпочав розслідування за фактом розстрілу росіянами беззбройних військовослужбовців ЗСУ у Покровському районі Донецької області.

Розслідування розстрілу українських полонених

Розслідування розпочато за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Вбивство військовополонених є грубим порушенням Женевських конвенцій та кваліфікується як тяжкий міжнародний злочин.

2 грудня у ЗМІ поширили відео розстрілу беззбройних українських військових російськими військовослужбовцями.

За попередніми даними, це сталося біля одного з спостережних пунктів в районі села Степове Покровського району Донецької області.

На відео зафіксовано, як група осіб в російській формі впритул розстрілює двох беззбройних військовослужбовців у формі Збройних Сил України, які здавалися в полон.

Омбудсман звернеться до ООН через розстріл українських полонених

Омбудсман Дмитро Лубінець відреагував на відео і запевнив, що Україна звернеться через це до міжнародного комітету Червоного Хреста та до Організації обʼєднаних націй.

РФ повинна понести покарання за кожен подібний випадок страти українських військових, які здаються у полон! Зазначу, що вони не поодинокі - це вбивство і бійця Олександра Мацієвського та інших військових, які здавалися у полон. Це і публічна страта військовополонених в Оленівці.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?