Омбудсмен готує звернення до ООН через відео розстрілу українських полонених
Категорія
Україна
Дата публікації

Омбудсмен готує звернення до ООН через відео розстрілу українських полонених

Дмитро Лубінець
Джерело:  Hromadske

Уповноважений Верховной Ради з прав людини Дмитро Лубінець планує звернутись до міжнародних організацій після появи у мережі відео із розстрілом українських військових, які планували здатись в полон, воєнними злочинцями армії РФ. 

Що відомо про дії України у відповідь на відео із рострілом українських військових

Лубінець також висловив надію, що українській розвідці вдасться встановити особи винних у розстрілі українських військових.

Кадри із розстрілом українських військових, що хотіли здатись у полон, російськими окупантами, оприлюднив ресурс DeepState.

На відео група військових розстрілює інших військових, які виходять з бліндажа, один з яких тримає руки за головою.

Аналітики ресурсу DeepState заявляють, що інцидент із розстрілом українських військових російськими окупантами стався в районі населеного пункту Степове на Донеччині після того, як російські військові злочинці змогли просунутись до позицій 45-го окремого стрілецького батальйону.

Що відомо про наміри звернутись до ООН та Червоного Хреста

Лубінець зазначив, що з цього приводу планує вже 4 грудня звернутись до Міжнародного комітету Червоного Хреста як до організації з мандатом фіксації поводження з військовополоненими, а також до ООН із метою фіксації факту порушення міжнародного гуманітарного права з боку терористичної армії РФ.

На відео чітко всі можуть побачити, що українські військові виконують всі необхідні речі, які показують, що вони без зброї, що вони здаються в полон і не несуть жодної загрози для російських військових. Отже їх автоматично повинні були взяти в полон і надати статус військовополонених, - наголосив уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Він додав, що вкотре буде порушувати питання, що росіяни і РФ повинні нести відповідальність за кожен подібний випадок, зокрема і за цей.

Думаю, що нашим правоохоронних органам, розвідувальним органам вдасться фізично встановити причетних до цього ганебного воєнного злочину, а саме вбивства українських військовополонених, - підкреслив Лубінець.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?