Генштаб ЗСУ спростував небезпечні фейки про призов строковиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Генштаб ЗСУ спростував небезпечні фейки про призов строковиків

Генштаб ЗСУ спростував небезпечні фейки про призов строковиків
Джерело:  online.ua

Генеральний штаб Збройних сил виступив з заявою на тлі поширення неправдивих відомостей щодо призову на строкову службу в Україні.

Джерело: Генштаб у “Фейсбуці”

За оприлюдненими даними, користувачі соціальних мереж поширюють дані, які суперечать реальному положенню справ. Йдеться про повідомлення щодо нібито зміни термінів проходження служби.

“Ураховуючи інформаційні маніпуляції з боку російської федерації, спрямовані на створення у медіапросторі негативного іміджу України в цілому та її Збройних сил зокрема, закликаємо користуватися лише перевіреною інформацію, яку ви завжди можете знайти на офіційних сторінках в соціальних мережах ЗС України, Генерального штабу, органів військового управління, на сайті Збройних Сил України”, - зауважили в штабі.

Кого призивають на військову службу в Україні

Також командування нагадало, що служити призивають чоловіків-громадян України від 18 років та осіб старше, які не досягли 27-річного віку. Також за законом “Про військовий обов’язок і військову службу” встановлені відповідні терміни служби:

  • для солдатів і матросів, сержантів і старшин, які проходять строкову військову службу в Збройних Силах України та інших військових формуваннях, – до 18 місяців;

  • для осіб, які на час призову на строкову військову службу мають ступінь вищої освіти магістр, – до 12 місяців.

Терміни військової служби залежать за законодавством за фактом наявності згаданих ступенів освіти, а не від самого факту отримання вищої освіти.

Куди відправляють строковиків ЗСУ

Першочергово військовослужбовці такої категорії займаються забезпеченням життєдіяльності військових частин у пунктах постійної дислокації — за виключенням Донецької та Луганської областей. Їх не залучають до виконання завдань у зоні Операції Об’єднаних сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?