ЗСУ провели видовищні навчання з відбиття "прориву" біля Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ провели видовищні навчання з відбиття "прориву" біля Криму

ЗСУ провели видовищні навчання з відбиття "прориву" біля Криму
Джерело:  online.ua

Збройні сили України провели напередодні масштабні навчання на півдні біля адмінмежі з Кримом, головна “легенда” яких полягала у прориві ворожих танкових військ.

Джерело: Командування об'єднаних сил ЗСУ

За офіційними даними, танкові та артилерійські резерви висунулися після сигналу до визначених районів для протидії ворожому вторгненню.

“Під час розвідки було визначено головні вогневі сили противника. З метою протидії, в бій введено танковий резерв та протитанкову артилерію”, - цитує пресслужба командувача об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенанта Сергія Наєва.

Згідно з поясненням командувача, протитанкова батарея 100-міліметрових гармат МТ-12 “Рапіра” зайняла вогневі позиції та почала знищення цілей — танковий підрозділ, що наступав за підтримки піхоти.

Українські танкові екіпажі водночас маневрували на відкритій місцевості, міняли позиції, встановлювали димову завісу, відпрацьовували вихід на рубіж і вогонь.

“Танкові та артилерійські підрозділи, які підпорядковані Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, тренуються в умовах наближених до бойових. На перший погляд може здатися, що сценарій навчань дуже звичний тому, що військовослужбовці відпрацьовують алгоритм дій регулярно. Проте кожного разу в значній мірі змінюються цілі та тактичний фон, надаються нові ввідні, поглиблюються й удосконалюються навички ведення бою у особового складу”, - резюмував Наєв.

Українські військові навчання

Разом з відпрацюванням відбиття удару з півдня влада запланувала проведення антитерористичних тренувань на сході. Служба безпеки, Нацгвардія, Нацполіція та прикордонна служба вже у середу, 14 квітня, почали навчання на Харківщині.

Всі вони пов’язані з підвищеною агресивною загрозою з боку російського сусіда. Кремль у березні перекинув тисячі військовослужбовців з різноманітною зброєю до спільних кордонів.

Іноземні журналісти звернули увагу на те, що подібної військової концентрації з російської сторони не було з періоду 2014-2015 років, коли Москва таємно використовувала кадрові підрозділи ЗС РФ у війні на Донеччині та Луганщині, звідки вони поверталися із втратами “на навчаннях”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?