Генштаб підтвердив знищення російського корабля "Цезар Куніков"
Категорія
Події
Дата публікації

Генштаб підтвердив знищення російського корабля "Цезар Куніков"

Генштаб ЗСУ
Корабль

У Чорному морі 14 лютого ГУР та ЗСУ знищили російський великий десантний корабель "Цезарь Куников".

Україна знищила російський великий десантний корабель"Цезар Куніков"

Збройні Сили України спільно з підрозділами Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили великий десантний корабель окупантів — "Цезарь Куников", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в момент ураження корабель перебував в територіальних водах України поблизу Алупки.

Російський десантний корабель проєкту 775 "Цезар Куніков" базується у Севастополі. До повномашстабного російського вторгнення він брав участь в операції KFOR в Косово (1999 рік), російсько-грузинській війні (2008 рік) та здійснював забезпечення сирійської армії (2015 рік).

24 березня 2022 року в порту Бердянська ВДК було пошкоджено. 14 травня 2023 року вийшов із заводу після ремонту та фарбування.

Що цьому передувало

Біля берегів тимчасово окупованого Криму 14 лютого було чутно вибухи і видно дим у морі. Очевидці повідомляли, що причиною вибухів стала пожежа на одному з російських кораблів.

Згодом стало відомо, що дрони ГУР підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" у Чорному морі.

Окрім цього Російське міноборони повідомило, що вночі 14 лютого ППО нібито збила 9 дронів над територією РФ та в акваторії Чорного моря.

Зокрема, повідомлялося, що над акваторією Чорного моря нібито збили 6 безпілотників, ще 2 нібито збили у Бєлгородській та 1 у Воронезькій областях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?