Гібридна атака. Прем'єр Фінляндії Орпо охарактеризував дії РФ на кордоні
Категорія
Світ
Дата публікації

Гібридна атака. Прем'єр Фінляндії Орпо охарактеризував дії РФ на кордоні

Петтері Орпо
Джерело:  Yle

Прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо називає дії Росії на кордоні гібридною атакою, яка спрямована на підрив суверенітету як його країни, так і Євросоюзу.

РФ продовжує провокації щодо Фінляндії

Фінський прем’єр Петтері Орпо дав назву діям Росії у відношенні до його країни.

Про це повідомляє видання yle.

На думку прем'єр-міністра, одним із заходів стабілізації ситуації може стати розгляд заяв на надання притулку безпосередньо на кордоні та відсів людей, які не відповідають критеріям.

Орпо зауважив, що ситуація на кордоні дещо покращилася порівняно з учорашнім днем.

На жаль, кордон довелося закрити, тому що Росія не змінила своєї поведінки, – каже прем'єр.

За його словами, пропускні пункти будуть закриті на найближчий місяць. Прем'єр-міністр готовий внести швидкі зміни до законодавства через прикордонну ситуацію, якщо це буде потрібно.

Орпо також називає дії Росії зараз гібридною атакою.

На мою думку, це правильний термін. Це явно атака на суверенітет Фінляндії та Євросоюзу, – зауважив він.

Фінляндія закриває кордони з Росією

30 листопада влада Фінляндії вирішила закрити всі пункти пропуску на кордоні з РФ. Це сталося на тлі величезної кількості нелегальних мігрантів, які хотіли в'їхати до Фінляндії з території РФ.

Як зазначав раніше прем'єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо, влада уважно стежить за ситуацією на кордоні та може продовжити її закриття.

13 грудня уряд Фінляндії вирішив відкрити два пункти пропуску на кордоні з Росією. Проте вже наступного дня через наплив мігрантів їх знову вирішили закрити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?