Глава ЦРУ оцінив наслідки відмови США від допомоги Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава ЦРУ оцінив наслідки відмови США від допомоги Україні

Вільям Бернс
Джерело:  online.ua

За словами глави ЦРУ Вільяма Бернса, відмова США від допомоги Україні у вирішальний момент буде голом у власні ворота і помилкою історичного масштабу. 

Що відомо про наслідки відмови США від допомоги Україні

Цей рік, імовірно, буде важким на полі бою в Україні, випробуванням на витривалість, наслідки якого вийдуть далеко за рамки героїчної боротьби країни за збереження своєї свободи і незалежності, - припускає глава ЦРУ.

Бернс в інтерв’ю виданню Foreign Affairs зазначає, що на тлі відновлення Росією оборонного виробництва за допомогою комплектуючих та електроніки з Китаю та отримання озброєнь від Ірану і КНДР, кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін продовжує очікувати виснаження підтримки України з боку західних партнерів.

На думку очільника ЦРУ, Україна має пробити самовпевненість та зарозумілість Путіна і змусити платити високу ціну за розв’язану злочинну війну.

Для цього, за словами Бернса, Україні необхідні не тільки успіхи на полі бою, а й змога завдавати глибші удари по ворожому тилу та остаточно перехопити контроль у Чорному морі.

У цій ситуації Путін може знову зайнятися брязканням ядерної зброї, і було б нерозумно повністю ігнорувати ризики ескалації. Але було б настільки ж нерозумно надмірно сприймати їх, - попереджає глава ЦРУ.

Він висловив переконання, що ключ до успіху України полягає у збереженні потужної підтримки з боку західних партнерів.

Бернс додав, що це відносно скромна інвестиція, що становить менш як 5% оборонного бюджету США, яка приносить значну геополітичну віддачу для Сполучених Штатів і значну віддачу для американської промисловості.

Глава ЦРУ підкреслив, що продовження військової підтримки України з боку США дасть змогу Києву зберегти шанс на сильні позиції під час ймовірних переговорів із Кремлем.

Це дає шанс забезпечити довгострокову перемогу Україні та стратегічний програш Росії. Україна могла б захистити свій суверенітет і відновитися, тоді як Росії доведеться нести постійні витрати через дурість Путіна, - зазначає Бернс.

Він підсумував, що для Сполучених Штатів вийти з війни в цей вирішальний момент і припинити підтримку України було б рівносильно голу у свої ворота історичного масштабу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?