Глава ЦРУ попередив про наслідки у разі відмови США у допомозі Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава ЦРУ попередив про наслідки у разі відмови США у допомозі Україні

Сенат США
Вільям Бернс

Директор ЦРУ Вільям Бернс попередив про загрозу значних територіальних втрат Україною у разі відмови Конгресу США схвалювати запит на фінансування дадаткової допомоги Україні.

Глава ЦРУ допускає погіршення ситуації в Україні у разі відмови США у допомозі

Під час слухань у спецкомітеті з розвідки Сенату США Бернс зазначив, що нещодавно повернувся з України.

За оцінками представників ЦРУ, надання США додаткової допомоги Україні дозволить українським військовим утримувати оборонні позиції на фронті до кінця поточного року і початку наступного.

Це за словами, Бернса, дозволить Україні мати більш потужні позиції під час ймовірних переговорів з РФ.

Думаю, що без додаткової допомоги у 2024 році ми побачимо "ще більше Авдіївок" в Україні. І це, як мені здається, було б величезною історичною помилкою для Сполучених Штатів, - зазначає глава ЦРУ.

Скільки бюджетом США на 2025 рік передбачено у рамках допомоги Україні

За інформацією Держдепу США, оприлюднена адміністрацією президента Джо Байдена ініціатива щодо витрат у 2025 фінансовому році передбачає виділення 1,5 млрд доларів на протидію російській агресії, з яких 482 млн доларів призначені Україні.

Зазначається, що з цих 482 млн доларів 250 мільйонів призначені на економічну підтримку та допомогу в розвитку для підтримки реформ в Україні, громадянського суспільства, верховенства права та доброчесності виборів.

Зазначається, що 95 млн доларів будуть виділені на програму фінансування закордонних військових операцій Держдепу США.

71 мільйон – на програми у сфері охорони здоров'я, і 66 мільйонів – на "інші види безпекової допомоги", зокрема цивільний захист, розмінування та нерозповсюдження зброї масового знищення.

Решта фінансування обсягом 1,5 мільярда доларів буде скерована на протидію зловмисному впливу Росії та Китаю у Європі, Євразії та Центральній Азії.

Зокрема йдеться  про зміцнення стійкості союзників і партнерів США, просування демократичних реформ, протидію російській дезінформації, покращення доступу громадян до неупереджених ЗМІ, зміцнення енергетичної та кібербезпеки, а також стабілізація економік, які постраждали від війни в Україні.

Як наголошує Держдеп, кошти на підтримку України, які містяться в бюджетному запиті президента США Джо Байдена, доповнюють асигнування на національну безпеку – де, як відомо, передбачені понад 61 мільярд доларів на військову, фінансову та іншу допомогу Києву.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?