Глава МЗС Британії закликав партнерів припинити розмови про патову ситуацію в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Глава МЗС Британії закликав партнерів припинити розмови про патову ситуацію в Україні

Девід Кемерон
Джерело:  The Sunday Times

Глава МЗС Великої Британії Девід Кемерон закликав західних партнерів покінчити із розмовами про нібито патову ситуацію у розв'язаній Росією злочинній війні проти України, адже час на стороні Києва та партнерів, а не на стороні кремлівського диктатора Володимира Путіна. 

Чому варто припинити розмови про патову ситуацію у війні в Україні

Глава МЗС Британії нагадав, що наразі сукупний економічний потенціал західних країн переважає російський у 25 разів

Нам потрібно припинити розмови про патову ситуацію і про те, що час не на боці України. Ми більш ніж здатні продемонструвати, що час на нашій стороні, а не на боці президента РФ Володимира Путіна, - переконаний Кемерон.

Зокрема, глава МЗС Британії закликав західних партнерів схвалити рішення щодо використання заморожених активів РФ у розмірі 350 млрд доларів для відновлення зруйнованої окупаційною російською армією України.

Кемерон відкинув твердження на тлі проблем із поставками зброї Україні і новим наступом армії РФ про те, що війна нібито зайшла у глухий кут і Україна не має шансів на перемогу.

Путін уже зазнав масштабної стратегічної поразки, і нам потрібно припинити розмови про безвихідь або про те, що час не на боці України, - запевняє глава МЗС Британії.

Що Кемерон прагне сказати Трампу

Він також додав, що прагне донести це до кандидата у президенти США Дональда Трампа, якщо той здобуде перемогу на виборах.

Взаємодію з Трампом на особистому рівні доведеться вибудовувати по-іншому, ніж із нинішнім лідером США Джо Байденом, проте британські та американські військові й співробітники спецслужб звикли і вміють працювати разом, а цінності та підходи двох країн до багатьох проблем також дуже близькі, - зазначає глава МЗС Британії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?